Prantsuse šokolaadikook (retsept)

Prantsuse šokolaadikook retsept

Teie ees on tüüpiline prantsuse šokolaadikook – tihe, tume ja maitsev. Hellitage end selle rikkalikku ja kreemja tüüpilise Prantsuse šokolaadikoogi retseptiga! Sametise šokolaadi nüansiga valmistatud hõrgutis on täiuslik tasakaal magusa ja mõru vahel. Avaldage oma külalistele muljet selle klassikalise, rafineeritud magustoiduga, mis jätab nad rohkem paluma. Olge valmis nautima igat suutäit sellest rikkalikust koogist, mille tekstuur sulab suus ja maitse on taevalik. Alustage selle klassikalise prantsuse koogi retsepti valmistamist, mis viib teie maitsemeeled kondiitritoodete paradiisi! Eriliselt suurepäraseks saate muuta koogi, kui katate selle tuhksuhkruga ja serveerite kergelt magustatud vahukoore või vaniljemaitselise keedukreemiga.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg35 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku2 tundi 20 minutit

Koostisained:


 90 g suhkrut
 30 g tumedat šokolaadi
 170 g võid
 2 tl vaniljeekstrakti
 5 muna (kollased ja valged eraldatud)
 3 spl suhkrut
 30 g jahu
  tl viinakivi
 1 näputäis soola
 ½ spl tuhksuhkrut (kaunistamiseks)

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 165 kraadini. Määrige 22 cm koogivorm võiga ning raputage peale veidi suhkrut, ajades see ühtlaselt laiali.

2

Asetage šokolaad, või ja suhkur kastrulisse keskmisele kuumusele ning kuumutage kuni segu on ühtlane ning suhkur lahustunud. Võtke pott tulelt ning segage sisse vaniljeekstrakt. Laske segul veidi jahtuda.

3

Seejärel kloppige ükshaaval hulka munakollased, vispeldades segu pärast iga muna lisamist korralikult. Segage hulka ka jahu.

4

Vahustage munavalged hoolikalt puhtas, rasvavabas ja suures kausis pehmeks vahuks. Lisage viinakivi ja sool ning vahustage kuni moodustuvad tugevad tipud. Seejärel puistake peale 3 spl suhkrut ning vahustage jäigaks ja läikivaks.

5

Tõstke lusikaga 1/3 munavalgetest šokolaadisegusse segades segu ettevaatlikult. Seejärel lisage ülejäänud munavalged ning segage kergelt läbi.

6

Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ja koputage vormi ettevaatlikult vastu lauda, et õhumullid vabaneksid.

7

Küpsetage kooki umbes 45 minutit kuni 1 tund, kuni kook on hästi kerkinud ja keskele pistetud tikk tuleb puhtana välja. Kui kook hakkab küpsemise ajal pragunema või muutub liiga pruuniks, asetage peale foolium.

8

Tõstke kook jahutusrestile ja eemaldage koogivormi küljed. Jahutage täielikult ja eemaldage seejärel põhi. NB! Ärge püüdke kooki eemaldada enne, kui see on täielikult jahtunud, sest kook on väga habras.

koostisained

 90 g suhkrut
 30 g tumedat šokolaadi
 170 g võid
 2 tl vaniljeekstrakti
 5 muna (kollased ja valged eraldatud)
 3 spl suhkrut
 30 g jahu
  tl viinakivi
 1 näputäis soola
 ½ spl tuhksuhkrut (kaunistamiseks)

Juhised

1

Kuumutage ahi 165 kraadini. Määrige 22 cm koogivorm võiga ning raputage peale veidi suhkrut, ajades see ühtlaselt laiali.

2

Asetage šokolaad, või ja suhkur kastrulisse keskmisele kuumusele ning kuumutage kuni segu on ühtlane ning suhkur lahustunud. Võtke pott tulelt ning segage sisse vaniljeekstrakt. Laske segul veidi jahtuda.

3

Seejärel kloppige ükshaaval hulka munakollased, vispeldades segu pärast iga muna lisamist korralikult. Segage hulka ka jahu.

4

Vahustage munavalged hoolikalt puhtas, rasvavabas ja suures kausis pehmeks vahuks. Lisage viinakivi ja sool ning vahustage kuni moodustuvad tugevad tipud. Seejärel puistake peale 3 spl suhkrut ning vahustage jäigaks ja läikivaks.

5

Tõstke lusikaga 1/3 munavalgetest šokolaadisegusse segades segu ettevaatlikult. Seejärel lisage ülejäänud munavalged ning segage kergelt läbi.

6

Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ja koputage vormi ettevaatlikult vastu lauda, et õhumullid vabaneksid.

7

Küpsetage kooki umbes 45 minutit kuni 1 tund, kuni kook on hästi kerkinud ja keskele pistetud tikk tuleb puhtana välja. Kui kook hakkab küpsemise ajal pragunema või muutub liiga pruuniks, asetage peale foolium.

8

Tõstke kook jahutusrestile ja eemaldage koogivormi küljed. Jahutage täielikult ja eemaldage seejärel põhi. NB! Ärge püüdke kooki eemaldada enne, kui see on täielikult jahtunud, sest kook on väga habras.

Prantsuse šokolaadikook