Halvaa kook (retsept)

Viimati uuendatud: 23/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Halvaa kook retsept

Halvaa kook on hea ja mõnus šokolaadine kook, kuhu on lisatud magusat halvaad. Koos maitsva võiglasuuriga on see suurepärane magustoit, mis saab kindlasti teie pere lemmikuks ning on väga lihtne ka kodus valmistada.

Kook ise on pehme, tihke, ning mõnusalt mahlane. See saab oma mahlasuse õli, munade ja keefiri kombinatsioonist ning seda on üsna lihtne küpsetada. See retsept näeb ette, et kasutate Bundti stiilis keeksivormi, millest pärast seda ümberpöörates on kooki väga lihtne kätte saada.

Halvaa, nagu me teame, on teada tuntud Lähis-Ida magustoit, mis on mõnusalt pähkline ja magus. Ka meie poodides on seda maiust väga laialdaselt saadaval. Siin on nüüd suurepärane viis lisada halvaad maitsvale šokolaadikoogile ning saada veel midagi isuäratavamat!

Halvaa kook

Pehme, šokolaadine ja mõnusa pähklise maitsega halvaatükkidega kook viib keele alla. Valmistage seda Bundti stiilis kooki lihtsalt omaenda ahjus, nagu see oleks pärit pagariärist!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 20 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 530kcal

Koostisosad 

Halvaakook

  • 275 g nisujahu
  • 370 g suhkrut
  • 85 g kakaopulbrit
  • 160 g õli
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 380 g keefiri
  • 3 muna
  • ¾ tl soola
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 50 g purustatud halvaad

Glasuur

  • 3 spl võid
  • 125 g tuhksuhkrut
  • ¼ tl soola
  • 3 spl vahukoort

Valmistamine

Halvaa kook

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige 25 cm läbimõõduga ringikujuline keeksivorm võiga ning katke õhukese kihi jahuga.
  2. Segage kausis kokku jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool.
  3. Vispeldage eraldi kausis kokku munad ja suhkur, kuni segu on kerge ja õhuline. Pidevalt vispeldades või mikserdades lisage juurde õli, et see seguneks muna ja suhkruga.
  4. Lisage tainale, pidevalt segades, juurde pool jahusegust. Lisage juurde keefir ja vanilliekstrakt ning seejärel ülejäänud jahusegust. Segage, kuni saate ühtlase taina.
  5. Viimasena segage hulka tükeldatud halvaa. Valage tainas keeksivormi ning küpsetage ahjus kuni 60 minutit.
  6. Enne koogi vormist eemaldamist laske sellel vähemalt 10 minutit vormis jahtuda.

Glasuur

  1. Kuumutage pannil või, kuni näete pruune tükikesi. Valage see kaussi ning laske jahtuda. Peale jahtumist eraldage võilt pealmine piimane osa ning visake ära.
  2. Segage kausis kokku allesjäänud või, tuhksuhkur ja vanilliekstrakt ning lisage vahukoort seni, kuni saate paksu glasuuri.
  3. Valage glasuur halvaakoogile. Soovi korral raputage peale veel veidi halvaapuru.

Toitumisalane teave

Kalorid: 530kcalSüsivesikud: 78gValgud: 8gRasvad: 24gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 64mgSool: 386mgPotassium: 182mgKiudained: 4gSugar: 51gA-Vitamiin: 263IUKaltsium: 120mgRaud: 3mgMagneesium: 51mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Šokolaadikoogid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    530
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    24
    g
    37
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    5
    g
    31
    %
    Kolesterool
     
    64
    mg
    21
    %
    Sool
     
    386
    mg
    17
    %
    Potassium
     
    182
    mg
    5
    %
    Süsivesikud
     
    78
    g
    26
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    51
    g
    57
    %
    Valgud
     
    8
    g
    16
    %
    A-Vitamiin
     
    263
    IU
    5
    %
    Kaltsium
     
    120
    mg
    12
    %
    Raud
     
    3
    mg
    17
    %
    Magneesium
     
    51
    mg
    13
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.