Mahlane röstbiif (retsept)

Viimati uuendatud: 07/11/2023
Hinnangud puuduvad

Mahlane röstbiif retsept

See mahlane veiselihast tehtud röstbiif on hõõrutud küüslaugu ja maitsetaimedega ning aeglaselt küpsetatud, et saada klassikaline õhtusöök, mis on sama muljetavaldav kui igasugune pühadepraad. Nautige neid õrnu veiseliha viilusid, mis on valmistatud koduse ja lihtsa pannikastmega.

See retsept mahlase röstbiifi jaoks on vastupandamatult maitsev ja super lihtne. Liha küpsetatakse aeglaselt ahjus ja see tagab, et liha tuleb hästi pehme ja läbi küpsenud. Oluline on liha enne praadimist ja küpsetamist hõõruda maitsvate maitsetaimede kombinatsiooniga, et saada parim tulemus.

Selle retsepti järgi saate ka maitsva pannil tehtud lihtsa kastme, mida üle maitsvate röstbiifi viilude serveerida. See roog sobib imeliselt kokku mõnusa kartulipüreega!

Mahlane röstbiif

Lihtne ja mahlane veiselihast röstbiif on nüüd elegantne õhtusöök, mida kergelt kodus valmistada. Sobib kokku hästi koos maitsva pannikastmega.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Jahtumise aeg15 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 389kcal

Koostisosad 

Röstbiif

  • 1300 g ümmargust veisefileed
  • 3 spl oliiviõli
  • 1 spl värsket rosmariini
  • 1 spl hakitud küüslauku
  • 2 tl tüümiani lehti
  • 1 ½ tl soola
  • 1 tl musta pipart

Kaste

  • 60 ml külma vett
  • 1 ½ spl maisitärklist
  • 120 ml kuiva punast veini
  • 360 ml veisepuljongit
  • ½ tl sibulapulbrit
  • ¼ tl küüslaugupulbrit
  • ¼ tl soola
  • ¼ tl musta pipart
  • 2 spl võid

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 230 kraadini.
  2. Segage väikses kausis kokku õli, rosmariin, küüslauk, tüümian, sool ja pipar. Asetage kõrvale 5 minutiks.
  3. Patsutage liha paberiga kuivaks ning siduge kööginööriga iga 2,5 cm tagant torujaks. Määrige lihatükk üle eelnevalt segatud õli ja maitseaine seguga. Asetage ahjukindel termomeeter liha keskele.
  4. Asetage liha ahjurestile, nii et ahjupann oleks selle all, mis korjaks kokku tekkiva vedeliku. Küpsetage liha 230 kraadi juures 15 minutit. Seejärel alandage kuumust 120 kraadini ning küpsetage veel 30-45 minutit või kuni termomeeteri näit jõuab 60 kraadini, et saada medium-rare küpsusaste.
  5. Eemaldage liha ahjust ning laske sellel jahtuda 15 minutit.
  6. Kastme valmistamiseks segage kokku maisitärklis külma veega.
  7. Valage küpsetuspannilt pannile lihast tekkinud jäägid ning kuumutage, lisades juurde punane vein. Kui vein on poole võrra redutseerunud, lisage veisepuljong ning laske kastmel keema minna.
  8. Lisage juurde sibulapulber, küüslaugupulber, sool ja pipar.
  9. Lisage juurde maisitärklise segu, pidevalt kastet segades. Laske sellel keeda u 3 minutit ning eemaldage pann pliidilt. Segage sisse või, kuni saate ühtlase kastme. Serveerige koos liha viiludega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 389kcalSüsivesikud: 3gValgud: 32gRasvad: 27gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 120mgSool: 834mgPotassium: 580mgKiudained: 0.2gSugar: 0.02gA-Vitamiin: 141IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 38mgRaud: 4mgMagneesium: 34mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    389
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    27
    g
    42
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    11
    g
    69
    %
    Kolesterool
     
    120
    mg
    40
    %
    Sool
     
    834
    mg
    36
    %
    Potassium
     
    580
    mg
    17
    %
    Süsivesikud
     
    3
    g
    1
    %
    Kiudained
     
    0.2
    g
    1
    %
    Sugar
     
    0.02
    g
    0
    %
    Valgud
     
    32
    g
    64
    %
    A-Vitamiin
     
    141
    IU
    3
    %
    C-Vitamiin
     
    1
    mg
    1
    %
    Kaltsium
     
    38
    mg
    4
    %
    Raud
     
    4
    mg
    22
    %
    Magneesium
     
    34
    mg
    9
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.