Lillkapsariis (retsept)

Viimati uuendatud: 09/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Lillkapsariis retsept

Kui otsite tervislikku alternatiivi või soovite proovida midagi uut tavalise igava riisi asemele, siis proovige kindlasti seda värsket lillkapsariisi. See süsivesikutevaene roog on suurepärane alternatiiv tavalisele riisile ja valmib vaid minutitega.

Värske lillkapsas pakatab vitamiinidest ning kuna lillkapsas ise on üpris olematu maitsega, on siin retseptis juurde lisatud mõnusalt röstitud mandlilaaste ja värskeid maitsetaimi, mis lisavad palju maitset. Soovitame kasutada erinevaid maitsetaimi nagu petersell, till, koriander, basiilik või mis iganes muu teile kõige rohkem meeldib.

Lillkapsariis on oma olemuselt lihtsalt peeneks tehtud lillkapsas. Seda saab kõige lihtsamalt teha blenderdades. Kasutada võite ka riivi. Pidage meeles, et ärge lisage kogu lillkapsa südamikku, sest see võib blendri lõhkuda. Pigem võiks kasutada lillkapsa õisikuid.

Soovi korral võite ka suurema portsu lillkapsariisi teha ning ülejäänu minigrip kottides sügavkülmutada, et oleks hiljem värskelt võtta ning üles soojendada.

Lillkapsariis

Lillkapsariis on hea ja tervislik, vähese süsivesikute sisaldusega alternatiiv valgele riisile. Koos maitserohelise, küüslaugu ja maitseainetega on see maitsvaks lisandiks mistahes söögi kõrvale.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 20 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 83kcal

Vajaminevad tarvikud

RIIV 4 KÜLJEGA
1 Riiv (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 1 keskmine lillkapsapea
  • 50 g mandlilaaste
  • 2 spl võid või oliiviõli
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • ¼ tl meresoola
  • musta pipart
  • 50 g värsket peterselli või tilli, koriandrit, basiilikut
  • 1 spl sidrunimahla

Valmistamine

  1. Blenderdage või riivige lillkapsas peeneks.
  2. Röstige mandlilaaste kuumal pannil 3 minutit. Tõstke kõrvale.
  3. Lisage pannile võid. Kui või on sulanud, lisage juurde küüslauk ja praadige 30 sekundit.
  4. Lisage riivitud lillkapsas, sool ja veidi musta pipart. Kuumutage segades 7-10 minutit, kuni riis on krõbe ja veidi pruunistunud.
  5. Eemaldage pann tulelt ning segage sisse värskelt hakitud petersell.
  6. Maitsestage maitse järgi soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 83kcalSüsivesikud: 6gValgud: 3gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 8mgSool: 120mgPotassium: 301mgKiudained: 2gSugar: 2gA-Vitamiin: 614IUC-Vitamiin: 44mgKaltsium: 44mgRaud: 1mgMagneesium: 31mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Riisiroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    83
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    6
    g
    9
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    2
    g
    13
    %
    Kolesterool
     
    8
    mg
    3
    %
    Sool
     
    120
    mg
    5
    %
    Potassium
     
    301
    mg
    9
    %
    Süsivesikud
     
    6
    g
    2
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    3
    g
    6
    %
    A-Vitamiin
     
    614
    IU
    12
    %
    C-Vitamiin
     
    44
    mg
    53
    %
    Kaltsium
     
    44
    mg
    4
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    31
    mg
    8
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.