Spinati-ricotta cannelloni (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Spinati-ricotta cannelloni retsept

Kujutage ette, et te naasete koju ja teid ootab ees aurav spinati-ricotta cannelloni… mahlase spinati ja ricotta täidisega cannelloni torud, mis on kaetud koduse tomatikastme ja sulatatud juustuga. See on nii maitsev!

Spinati-ricotta cannelloni

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 5
Kalorid: 531kcal

Koostisosad 

Kaste

  • 2 spl oliiviõli
  • 1 hakitud sibul
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 1 loorberileht
  • ½ spl kuivatatud tüümiani
  • ½ spl kuivatatud oreganot
  • 80 ml tomatipastat
  • 800 g purustatud tomateid
  • 950 ml köögivilja või kana puljongit
  • 80 ml Chardonnay või muud kuiva valget veini
  • ¾ spl soola
  • 1 ½ spl suhkrut
  • spl musta pipart
  • 1 peotäis rebitud basiilikut

Täidis

  • 250 g külmutatud hakitud spinatit
  • 500 g ricotta juustu
  • 30 g parmesani juustu
  • 90 g riivjuustu
  • 1 muna
  • 1 suur küüslauguküüs
  • 1 näputäis riivitud muskaatpähklit
  • ¾ spl soola
  • ½ spl musta pipart

Cannelloni

  • 250 g Cannelloni pastat
  • 30 g parmesani juustu
  • 150 g riivitud Mozzarella juustu
  • basiilikut ja parmesani serveerimiseks

Valmistamine

Kaste

  1. Kuumutage õli väikeses potis keskmisel kuumusel. Lisage küüslaik, sibul, loorberileht, tüümian ja oregano. Kuumutage 3-4 min kuni sibul muutub klaasjaks. Lisage tomatipasta ja kuumutage 1 min.
  2. Lisage vein, pange kuumust juurde ning keetke umbes 2 min kuni enamik veinist on aurustunud.
  3. Lisage tomatid, puljong, suhkur, sool ja pipar. Segage ja keetke keskmisel kuumusel umbes 20 min.
  4. Eemaldage loorberileht ja purustage saumikseriga kuni segu on ühtlane. Keetke veel 1 min ja eemaldage kaste pliidilt.
  5. Segage sisse basiilik ning katke pott kaanega, et segu kuumana hoida.

Täidis

  1. Sulatage külmutatud spinat ning nõrutage see sõelas üleliigsest veest.
  2. Valage spinat kaussi ning lisage juurde ülejäänud koostisosad. Segage ning lisage vajadusel juurde soola ja pipart (erinevatel juustudel on erinev soolasus).

Küpsetamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
  2. Valige ahjuvorm, mis mahutaks umbes 20 cannelloni toru.
  3. Määrige panni põhi ja küljed kastmega, siis cannelloni torud ei libise pannil.
  4. Täitke cannelloni torud täidisega. Selleks võib kasutada kondiitrikotti, ziplock-kotti või ka näiteks nuga (see on ebamugavam!).
  5. Asetage täidetud cannelloni torud ahjuvormi. Valage peale ülejäänud kaste, et kõik torud oleksid kaetud.
  6. Katke vorm fooliumiga ning küpsetage 30 min.
  7. Eemaldage foolium, raputage peale parmesani juust ja seejärel mozzarella. Küpsetage veel 15 min, kuni juust on sulanud.
  8. Serveerige omal soovil ekstra parmesani juustu ning basiilikuga.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 407gKalorid: 531kcalSüsivesikud: 53gValgud: 32gRasvad: 23gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 100mgSool: 1056mgPotassium: 892mgKiudained: 6.2gSugar: 9.8g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    407 g
    Kalorid
    531
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    23
    g
    35
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    11
    g
    69
    %
    Kolesterool
     
    100
    mg
    33
    %
    Sool
     
    1056
    mg
    46
    %
    Potassium
     
    892
    mg
    25
    %
    Süsivesikud
     
    53
    g
    18
    %
    Kiudained
     
    6.2
    g
    26
    %
    Sugar
     
    9.8
    g
    11
    %
    Valgud
     
    32
    g
    64
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.