Spinati-ricotta cannelloni (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Spinati-ricotta cannelloni retsept

Kujutage ette, et te naasete koju ja teid ootab ees aurav spinati-ricotta cannelloni… mahlase spinati ja ricotta täidisega cannelloni torud, mis on kaetud koduse tomatikastme ja sulatatud juustuga. See on nii maitsev!

Spinati-ricotta cannelloni

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 5
Kalorid: 531kcal

Koostisosad 

Kaste

  • 2 spl oliiviõli
  • 1 hakitud sibul
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 1 loorberileht
  • ½ spl kuivatatud tüümiani
  • ½ spl kuivatatud oreganot
  • 80 ml tomatipastat
  • 800 g purustatud tomateid
  • 950 ml köögivilja või kana puljongit
  • 80 ml Chardonnay või muud kuiva valget veini
  • ¾ spl soola
  • 1 ½ spl suhkrut
  • spl musta pipart
  • 1 peotäis rebitud basiilikut

Täidis

  • 250 g külmutatud hakitud spinatit
  • 500 g ricotta juustu
  • 30 g parmesani juustu
  • 90 g riivjuustu
  • 1 muna
  • 1 suur küüslauguküüs
  • 1 näputäis riivitud muskaatpähklit
  • ¾ spl soola
  • ½ spl musta pipart

Cannelloni

  • 250 g Cannelloni pastat
  • 30 g parmesani juustu
  • 150 g riivitud Mozzarella juustu
  • basiilikut ja parmesani serveerimiseks

Valmistamine

Kaste

  • Kuumutage õli väikeses potis keskmisel kuumusel. Lisage küüslaik, sibul, loorberileht, tüümian ja oregano. Kuumutage 3-4 min kuni sibul muutub klaasjaks. Lisage tomatipasta ja kuumutage 1 min.
  • Lisage vein, pange kuumust juurde ning keetke umbes 2 min kuni enamik veinist on aurustunud.
  • Lisage tomatid, puljong, suhkur, sool ja pipar. Segage ja keetke keskmisel kuumusel umbes 20 min.
  • Eemaldage loorberileht ja purustage saumikseriga kuni segu on ühtlane. Keetke veel 1 min ja eemaldage kaste pliidilt.
  • Segage sisse basiilik ning katke pott kaanega, et segu kuumana hoida.

Täidis

  • Sulatage külmutatud spinat ning nõrutage see sõelas üleliigsest veest.
  • Valage spinat kaussi ning lisage juurde ülejäänud koostisosad. Segage ning lisage vajadusel juurde soola ja pipart (erinevatel juustudel on erinev soolasus).

Küpsetamine

  • Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
  • Valige ahjuvorm, mis mahutaks umbes 20 cannelloni toru.
  • Määrige panni põhi ja küljed kastmega, siis cannelloni torud ei libise pannil.
  • Täitke cannelloni torud täidisega. Selleks võib kasutada kondiitrikotti, ziplock-kotti või ka näiteks nuga (see on ebamugavam!).
  • Asetage täidetud cannelloni torud ahjuvormi. Valage peale ülejäänud kaste, et kõik torud oleksid kaetud.
  • Katke vorm fooliumiga ning küpsetage 30 min.
  • Eemaldage foolium, raputage peale parmesani juust ja seejärel mozzarella. Küpsetage veel 15 min, kuni juust on sulanud.
  • Serveerige omal soovil ekstra parmesani juustu ning basiilikuga.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 407gKalorid: 531kcalSüsivesikud: 53gValgud: 32gRasvad: 23gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 100mgSool: 1056mgPotassium: 892mgKiudained: 6.2gSugar: 9.8g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    407 g
    Kalorid
    531
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    23
    g
    35
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    11
    g
    69
    %
    Kolesterool
     
    100
    mg
    33
    %
    Sool
     
    1056
    mg
    46
    %
    Potassium
     
    892
    mg
    25
    %
    Süsivesikud
     
    53
    g
    18
    %
    Kiudained
     
    6.2
    g
    26
    %
    Sugar
     
    9.8
    g
    11
    %
    Valgud
     
    32
    g
    64
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.