Ratatouille (retsept)

Ratatouille retsept

See värviline, hõrgutav Ratatouille’i retsept pärineb samanimelisest Disney filmist ning maitseb ülihästi. Kõige paremini sobivad selle roa valmistamiseks pikad ja kitsad köögiviljad. Serveerige Ratatouille’t koos krõbeda leiva, pruuni riisi, kuskussi või pastaga.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg45 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 30 minutit

Koostisained:


 170 g tomatipastat
 ½ sibulat
 30 g hakitud küüslauku
 180 ml vett
 4 spl oliiviõli
 maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
 1 väike baklažaan
 1 suvikõrvits
 1 kollane suvikõrvits
 1 punane paprika
 1 kollane paprika
 1 tl värsket tüümiani lehte
 3 spl mascarpone juustu

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 190 kraadini.

2

Määrige tomatipasta 20x30 cm ovaalse küpsetusvormi põhja. Segage hulka hakitud sibul, küüslauk, vesi ja 1 spl oliiviõli. Maitsestage soola ja pipraga.

3

Asetage vaheldumisi baklažaani, suvikõrvitsa, kollase suvikõrvitsa, punase paprika ja kollase paprika viilud, alustades vormi välisservast ja liikudes keskele. Lükake viilud veidi üksteisest üle, et värvid oleksid paremini näha.

4

Piserdage köögiviljadele ülejäänud 3 supilusikatäit oliiviõli ning maitsestage soola ja pipraga. Puistake peale tüümiani lehti.

5

Katke köögiviljad küpsetuspaberiga, mis on lõigatud nii, et see sobiks täpselt vormi peale ning küpsetage köögivilju eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit, kuni need on röstitud ja pehmed.

6

Serveerige Ratatouille’t koos mascarpone-juustuga.

koostisained

 170 g tomatipastat
 ½ sibulat
 30 g hakitud küüslauku
 180 ml vett
 4 spl oliiviõli
 maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
 1 väike baklažaan
 1 suvikõrvits
 1 kollane suvikõrvits
 1 punane paprika
 1 kollane paprika
 1 tl värsket tüümiani lehte
 3 spl mascarpone juustu

Juhised

1

Kuumutage ahi 190 kraadini.

2

Määrige tomatipasta 20x30 cm ovaalse küpsetusvormi põhja. Segage hulka hakitud sibul, küüslauk, vesi ja 1 spl oliiviõli. Maitsestage soola ja pipraga.

3

Asetage vaheldumisi baklažaani, suvikõrvitsa, kollase suvikõrvitsa, punase paprika ja kollase paprika viilud, alustades vormi välisservast ja liikudes keskele. Lükake viilud veidi üksteisest üle, et värvid oleksid paremini näha.

4

Piserdage köögiviljadele ülejäänud 3 supilusikatäit oliiviõli ning maitsestage soola ja pipraga. Puistake peale tüümiani lehti.

5

Katke köögiviljad küpsetuspaberiga, mis on lõigatud nii, et see sobiks täpselt vormi peale ning küpsetage köögivilju eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit, kuni need on röstitud ja pehmed.

6

Serveerige Ratatouille’t koos mascarpone-juustuga.

Ratatouille