Jõhvikamoos (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Jõhvikamoos retsept

Jõhvikamoos on särtsakas, kerge ja maitsev moos. Sellele retseptile ei pea lisama pektiini, see ei nõua pikka keetmist ning koosneb ainult kolmest koostisosast!

Jõhvikamoos

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 25 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 38kcal

Vajaminevad tarvikud

Köögitermomeeter
Köögitermomeeter (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)
Klaaspurk kaanega
Klaaspurk (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 250 g jõhvikaid
  • 65 g suhkrut (või alluloosi magustajat)
  • 120 ml vett

Valmistamine

  1. Segage väikeses potis kokku tükeldatud jõhvikad, suhkur (või magustaja) ja vesi.
  2. Kuumutage segu keskmisel kuumusel keemiseni. Alandage kuumust ja hautage umbes 12 min, kuni segu muutub paksemaks ja moosile sarnaseks.
  3. Valage moos kaanega purki või muusse sobivasse anumasse ning asetage külmikusse tahenema.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 2splKalorid: 38kcalSüsivesikud: 10gValgud: 0.1gRasvad: 0.04gSool: 1mgPotassium: 10mgKiudained: 0.5gSugar: 9g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    2 spl
    Kalorid
    38
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    0.04
    g
    0
    %
    Sool
     
    1
    mg
    0
    %
    Potassium
     
    10
    mg
    0
    %
    Süsivesikud
     
    10
    g
    3
    %
    Kiudained
     
    0.5
    g
    2
    %
    Sugar
     
    9
    g
    10
    %
    Valgud
     
    0.1
    g
    0
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.