Mahlane küpsetatud kalkun apelsini ja tüümianiga (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Mahlane küpsetatud kalkun apelsini ja tüümianiga retsept

Šampanja ja kanapuljongi kombinatsioon muudab selle küpsetatud kalkuni eriliselt mahlaseks ja pehmeks, samal ajal kui apelsiniviilud ja aromaatsed maitseained lisavad linnule suurepärast maitset.

Mahlane küpsetatud kalkun apelsini ja tüümianiga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 3 hours
Aeg kokku: 3 hours 20 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 556kcal

Koostisosad 

  • 2 spl kuivatatud peterselli
  • 2 spl kuivatatud rosmariini
  • 2 spl kuivatatud salveid
  • 2 spl kuivatatud tüümiani lehti
  • 1 spl sidrunipipart
  • 1 spl soola
  • 1 terve kalkun (kael ja sisikond eemaldatud)
  • 1 keskmise suurusega apelsin
  • 1 keskmise suurusega sibul
  • 1 keskmine porgand
  • 2 varsselleri vart
  • 750 ml šampanjat
  • 430 ml kanapuljongit

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini ning vooderdage ahjupann alumiiniumfooliumiga jättes ääred piisavalt pikad, et kalkun ka pealt fooliumiga katta.
  2. Segage väikeses kausis kokku petersell, rosmariin, salvei, tüümian, sidrunipipar ja sool.
  3. Hõõruge ürdisegu kalkuniõõnsusesse, seejärel täitke see apelsiniviilude, tükeldatud sibula, porgandi ja selleriga.
  4. Siduge kalkuni jalad kööginööriga kokku, asetage kalkun fooliumiga kaetud ahjupannile ning tõmmake tiivad kalkuni alla.
  5. Valage kalkunile šampanja ja kanapuljong, hoolitsedes selle eest, et vedelikku satuks ka kalkuni õõnsusesse. Tõmmake alumiiniumfoolium üle kalkuni ja sulgege see (NB! Püüdke vältida, et foolium puudutaks kalkunit).
  6. Röstige kalkunit eelsoojendatud ahjus 2,5 kuni 3 tundi. Seejärel eemaldage foolium kalkuni pealt ning jätkake küpsetamist veel 30-60 minutit, kuni nahk on muutunud kuldpruuniks.
  7. Võtke kalkun ahjust välja, katke kahe alumiiniumfooliumiga ja laske enne viilutamist 10-15 minutit soojas kohas seista.

Toitumisalane teave

Kalorid: 556kcalSüsivesikud: 4gValgud: 69gRasvad: 24gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 201mgSool: 680mgKiudained: 1gSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased toidud

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    556
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    24
    g
    37
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    7
    g
    44
    %
    Kolesterool
     
    201
    mg
    67
    %
    Sool
     
    680
    mg
    30
    %
    Süsivesikud
     
    4
    g
    1
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    69
    g
    138
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.