Mahlane küpsetatud kalkun apelsini ja tüümianiga (retsept)

Mahlane küpsetatud kalkun apelsini ja tüümianiga retsept

Šampanja ja kanapuljongi kombinatsioon muudab selle küpsetatud kalkuni eriliselt mahlaseks ja pehmeks, samal ajal kui apelsiniviilud ja aromaatsed maitseained lisavad linnule suurepärast maitset.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg3 tundiAeg kokku3 tundi 30 minutit

Koostisained:


 2 spl kuivatatud peterselli
 2 spl kuivatatud rosmariini
 2 spl kuivatatud salveid
 2 spl kuivatatud tüümiani lehti
 1 spl sidrunipipart
 1 spl soola
 1 terve kalkun (kael ja sisikond eemaldatud)
 1 keskmise suurusega apelsin
 1 keskmise suurusega sibul
 1 keskmine porgand
 2 varsselleri vart
 750 ml šampanjat
 430 ml kanapuljongit

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 175 kraadini ning vooderdage ahjupann alumiiniumfooliumiga jättes ääred piisavalt pikad, et kalkun ka pealt fooliumiga katta.

2

Segage väikeses kausis kokku petersell, rosmariin, salvei, tüümian, sidrunipipar ja sool.

3

Hõõruge ürdisegu kalkuniõõnsusesse, seejärel täitke see apelsiniviilude, tükeldatud sibula, porgandi ja selleriga.

4

Siduge kalkuni jalad kööginööriga kokku, asetage kalkun fooliumiga kaetud ahjupannile ning tõmmake tiivad kalkuni alla.

5

Valage kalkunile šampanja ja kanapuljong, hoolitsedes selle eest, et vedelikku satuks ka kalkuni õõnsusesse. Tõmmake alumiiniumfoolium üle kalkuni ja sulgege see (NB! Püüdke vältida, et foolium puudutaks kalkunit).

6

Röstige kalkunit eelsoojendatud ahjus 2,5 kuni 3 tundi. Seejärel eemaldage foolium kalkuni pealt ning jätkake küpsetamist veel 30-60 minutit, kuni nahk on muutunud kuldpruuniks.

7

Võtke kalkun ahjust välja, katke kahe alumiiniumfooliumiga ja laske enne viilutamist 10-15 minutit soojas kohas seista.

koostisained

 2 spl kuivatatud peterselli
 2 spl kuivatatud rosmariini
 2 spl kuivatatud salveid
 2 spl kuivatatud tüümiani lehti
 1 spl sidrunipipart
 1 spl soola
 1 terve kalkun (kael ja sisikond eemaldatud)
 1 keskmise suurusega apelsin
 1 keskmise suurusega sibul
 1 keskmine porgand
 2 varsselleri vart
 750 ml šampanjat
 430 ml kanapuljongit

Juhised

1

Kuumutage ahi 175 kraadini ning vooderdage ahjupann alumiiniumfooliumiga jättes ääred piisavalt pikad, et kalkun ka pealt fooliumiga katta.

2

Segage väikeses kausis kokku petersell, rosmariin, salvei, tüümian, sidrunipipar ja sool.

3

Hõõruge ürdisegu kalkuniõõnsusesse, seejärel täitke see apelsiniviilude, tükeldatud sibula, porgandi ja selleriga.

4

Siduge kalkuni jalad kööginööriga kokku, asetage kalkun fooliumiga kaetud ahjupannile ning tõmmake tiivad kalkuni alla.

5

Valage kalkunile šampanja ja kanapuljong, hoolitsedes selle eest, et vedelikku satuks ka kalkuni õõnsusesse. Tõmmake alumiiniumfoolium üle kalkuni ja sulgege see (NB! Püüdke vältida, et foolium puudutaks kalkunit).

6

Röstige kalkunit eelsoojendatud ahjus 2,5 kuni 3 tundi. Seejärel eemaldage foolium kalkuni pealt ning jätkake küpsetamist veel 30-60 minutit, kuni nahk on muutunud kuldpruuniks.

7

Võtke kalkun ahjust välja, katke kahe alumiiniumfooliumiga ja laske enne viilutamist 10-15 minutit soojas kohas seista.

Mahlane küpsetatud kalkun apelsini ja tüümianiga