Focaccia (retsept)

Focaccia retsept

See omatehtud Focaccia leib on suurepärane alternatiiv küüslauguleivale. Palju ürte ja palju maitset!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku1 tund

Koostisained:


 330 g jahu
 1 spl aktiivset kuivpärmi
 1 tl soola
 1 tl valget suhkrut
 1 tl küüslaugupulbrit
 1 tl kuivatatud punet
 1 tl kuivatatud tüümiani
 ½ tl kuivatatud basiilikut
 1 näputäis jahvatatud musta pipart
 240 ml vett
 1 spl taimeõli
 2 spl oliiviõli
 225 g mozzarellat
 1 spl riivitud parmesani juustu

Valmistamine:


1

Segage suures kausis jahu, pärm, sool, suhkur, küüslaugupulber, pune, tüümian, basiilik ja must pipar. Lisage vesi ja taimeõli ning segage, kuni tainas on ühtlane.

2

Valage tainas kergelt jahuga ülepuistatud pinnale ning sõtkuge, kuni see on sile ja elastne.

3

Õlitage suur kauss kergelt, asetage tainas kaussi ja pöörake seda nii palju, et tainas oleks õliga kaetud. Katke kauss niiske lapiga ja laske sel soojas kohas 20 minutit kerkida.

4

Kuumutage ahi 230 kraadini. Asetage küpsetuspaber küpsetusplaadile ning valage peale tainas.

5

Vormige tainas 2 cm paksuseks ristkülikuks, pintseldage pealt oliiviõliga ning puistake peale mozzarella ja parmesani juustu.

6

Küpsetage eelkuumutatud ahjus umbes 15 minutit kuni kuldpruuniks. Lõigake 12 tükiks ja serveerige soojalt.

koostisained

 330 g jahu
 1 spl aktiivset kuivpärmi
 1 tl soola
 1 tl valget suhkrut
 1 tl küüslaugupulbrit
 1 tl kuivatatud punet
 1 tl kuivatatud tüümiani
 ½ tl kuivatatud basiilikut
 1 näputäis jahvatatud musta pipart
 240 ml vett
 1 spl taimeõli
 2 spl oliiviõli
 225 g mozzarellat
 1 spl riivitud parmesani juustu

Juhised

1

Segage suures kausis jahu, pärm, sool, suhkur, küüslaugupulber, pune, tüümian, basiilik ja must pipar. Lisage vesi ja taimeõli ning segage, kuni tainas on ühtlane.

2

Valage tainas kergelt jahuga ülepuistatud pinnale ning sõtkuge, kuni see on sile ja elastne.

3

Õlitage suur kauss kergelt, asetage tainas kaussi ja pöörake seda nii palju, et tainas oleks õliga kaetud. Katke kauss niiske lapiga ja laske sel soojas kohas 20 minutit kerkida.

4

Kuumutage ahi 230 kraadini. Asetage küpsetuspaber küpsetusplaadile ning valage peale tainas.

5

Vormige tainas 2 cm paksuseks ristkülikuks, pintseldage pealt oliiviõliga ning puistake peale mozzarella ja parmesani juustu.

6

Küpsetage eelkuumutatud ahjus umbes 15 minutit kuni kuldpruuniks. Lõigake 12 tükiks ja serveerige soojalt.

Focaccia