Suvikõrvitsa sai (retsept)

Viimati uuendatud: 28/11/2023
Hinnangud puuduvad

Suvikõrvitsa sai retsept

See omatehtud suvikõrvitsa sai on täis mahlast suvikõrvitsat ja see on maitsev igal hooajal. See on täiuslikult pehme ja magus ning ka mõnusa kaneeli hõnguga.

Kui teie aias kasvab rohkem suvikõrvitsat, kui teil vaja, ja te olete juba palju erinevaid roogasid sellest valmistanud, on see suvikõrvitsa sai väga nutikas viis nende liigsete köögiviljade ära kasutamiseks. Lisaks on see suurepärane viis, kuidas väikestele või valivatele sööjatele köögivilju menüüsse sisse tuua. Kuigi siin retseptis on kilo suvikõrvitsat, ei ole seda selles saias peaaegu üldse tunda!

Suvikõrvits lisab sellele saiale palju mahlasust ning selles retseptis on palju kohandamisvõimalusi samuti, et saaksite oma maitse või toitumisvajaduste järgi seda optimeerida. Siin on mõned head ideed, mis aitavad seda retsepti veel paremaks muuta:

  • Pähklid: hakitud maapähklid, kreeka pähklid jne
  • Poolmagusad šokolaaditükid, siin juhul võite ka suhkru sisaldust retseptis vähendada
  • Rosinad
  • Kuivatatud jõhvikad
  • Apelsini koor

Serveerige seda maitsvat saia näiteks koos soolase või või hoopis meega. Samuti sobib siia peale ideaalselt ka toorjuust või hoopis tuhksuhkur.

Suvikõrvitsa sai

Mahlane ja maitsev suvikõrvitsa sai on imelihtne ning mõnusalt magus ja ka veidi kaneeline.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Jahtumise aeg15 minutes
Aeg kokku: 1 hour 30 minutes
Portsionit: 20
Kalorid: 277kcal

Koostisosad 

  • 375 g nisujahu
  • 1 ½ tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl soola
  • 2 tl kaneeli
  • 3 suurt muna
  • 240 ml oliiviõli
  • 300 g suhkrut
  • 1 spl vanilliekstrakti
  • 370 g riivitud suvikõrvitsat
  • 120 g hakitud kreeka pähkleid

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige võiga kaks metallist saiavormi ning asetage sisse küpsetuspaber.
  2. Segage kausis kokku jahu, söögisooda, küpsetuspulber, sool ja kaneel.
  3. Segage eraldi suures kausis kokku muna, õli, suhkur ja vanilliekstrakt. Segage, kuni kõik on ühtlane. Lisage juurde kuivained ning segage ühtlaseks tainaks.
  4. Riivige suvikõrvits ning lisage tainale koos hakitud pähklitega. Segage läbi.
  5. Valage tainas saiavormidesse ning küpsetage ahjus 50-60 minutit või kuni hambaork tuleb puhtana välja.
  6. Laske saial enne serveerimist 15 minutit jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 277kcalSüsivesikud: 31gValgud: 4gRasvad: 16gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 25mgSool: 219mgPotassium: 107mgKiudained: 1gSugar: 16gA-Vitamiin: 75IUC-Vitamiin: 3mgKaltsium: 39mgRaud: 1mgMagneesium: 18mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Leivad ja saiad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    277
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    16
    g
    25
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    2
    g
    13
    %
    Kolesterool
     
    25
    mg
    8
    %
    Sool
     
    219
    mg
    10
    %
    Potassium
     
    107
    mg
    3
    %
    Süsivesikud
     
    31
    g
    10
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    16
    g
    18
    %
    Valgud
     
    4
    g
    8
    %
    A-Vitamiin
     
    75
    IU
    2
    %
    C-Vitamiin
     
    3
    mg
    4
    %
    Kaltsium
     
    39
    mg
    4
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    18
    mg
    5
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.