Parimad Retseptid logo

Croque Monsieur (retsept)

Viimati uuendatud: 23/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Croque Monsieur retsept

Croque Monsieur on kuum singi ja juustuga võileib, mis on tehtud just Prantsuse moodi. Sinna kuulub maitsev Bechamel kaste, sink, juust ja veidi Dijoni sinepit, peale mida on see võileib grillitud, kuni juust mõnusalt sulanud.

Croque Monsieur – see kõige parem võileib

Kui te üritate kaloreid jälgida, siis ei ole see retsept vist teile! Siin ei ole koonerdatud juustuga, siin kasutatakse tervelt kolme erinevat juustu, et see tuleks eriti maitsev ja traditsiooniliselt tehtud.

Tavalisi singi-juustu võileibu leidub ju kõikjal. Kuid see Croque Monsieur, mis on prantsusepäraselt tehtud rohke juustu ja võiga on lihtsalt neist see kõige parem. Nüüd saate selle retsepti järgi ka enda kodus luksusliku võileiva valmistada, mida paljud igatsema jäävad.

Croque Monsieur

Croque Monsieur on prantsusepärane kuum ja rohke juustuga singi-juustu võileib, mis viib keele alla.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 1143kcal

Koostisosad 

Bechamel kaste

  • 125 ml piima
  • 125 ml vahukoort
  • 25 g võid
  • 25 g nisujahu
  • ¼ tl soola
  • ¼ tl valget pipart
  • tl muskaatpähklit

Võileib

  • 4 haputaigna saia viilu 1,5 cm paksust
  • 8 viilu Šveitsi juustu
  • 120 g suitsusinki
  • 20 g Dijoni sinepit
  • 2 spl võid

Kate

  • 50 g riivitud gruyere juustu
  • 20 g riivitud parmesani juustu

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
  2. Kuumutage potis piim ja vahukoor. Kuumutage, kuni segu hakkab aurama, ärge laske sellel keema minna. Tõstke kõrvale.
  3. Sulatage eraldi potis või, keerake kuumus madalamaks ning lisage juurde jahu. Segage ja kuumutage 3 minutit, ärge laske sellel pruuniks minna.
  4. Lisage segades juurde pool kuumast piimast. Kui segu on ühtlane, lisage juurde ülejäänud kuum piim, muskaatpähkel, sool ja pipar.
  5. Segage 30 sekundit kuni minut või seni, kuni kaste pakseneb pehme või konsistentsiks. Eemaldage kaste pliidilt.
  6. Määrige pool Bechamel kastmest üle nelja saiaviilu, nagu paneks saia peale võid.
  7. Asetage kahele saiaviilule 2 viilu Šveitsi juustu. Määrige juustu peale Dijoni sinepit. Asetage peale singiviilud ning määrige ka singiviilud Dijoni sinepiga. Lõpuks asetage kõige peale veel 2 viilu Šveitsi juustu ning katke katmata saiaviiluga.
  8. Kuumutage pannil või ning asetage võileivad pannile. Praadige 2 minutit, vajutades neile kergelt peale, kuni on alt kuldpruunid. Seejärel pöörake need ümber ning praadige, kuni alt kuldpruunid. Tõstke võileivad küpsetuspannile.
  9. Lisage ülejäänud Bechamel kaste paksult kahe võileiva peale ning raputage peale gruyere ja seejärel parmesani riivjuust.
  10. Küpsetage ahjus 15 minutit, seejärel muutke režiim grillile ning grillige pealt 3 minutit, kuni juust on pealt sulanud ja kuldne.

Toitumisalane teave

Kalorid: 1143kcalSüsivesikud: 84gValgud: 57gRasvad: 65gKüllastunud rasvhapped: 37gKolesterool: 205mgSool: 2575mgPotassium: 553mgKiudained: 4gSugar: 11gA-Vitamiin: 1770IUC-Vitamiin: 0.1mgKaltsium: 1130mgRaud: 7mgMagneesium: 113mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    1143
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    65
    g
    100
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    37
    g
    231
    %
    Kolesterool
     
    205
    mg
    68
    %
    Sool
     
    2575
    mg
    112
    %
    Potassium
     
    553
    mg
    16
    %
    Süsivesikud
     
    84
    g
    28
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    11
    g
    12
    %
    Valgud
     
    57
    g
    114
    %
    A-Vitamiin
     
    1770
    IU
    35
    %
    C-Vitamiin
     
    0.1
    mg
    0
    %
    Kaltsium
     
    1130
    mg
    113
    %
    Raud
     
    7
    mg
    39
    %
    Magneesium
     
    113
    mg
    28
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.