See on parim sidrunikook beseekattega mida te proovinud olete! Hapukas ja kreemjas sidrunitäidis on kaetud kilomeetrite kõrguse vahuse beseekattega. See kook sobib ideaalselt igaks sündmuseks ning avaldab kindlasti külalistele muljet.
Lisage jahu ja küpsetuspulber ning näppige sõrmede vahel.
Lisage vähehaaval külma vett, kuni tainas hakkab vaevu kokku hoidma. NB! Te ei pruugi kogu vett vajada. Segu on valmis, kui väike peotäis murenevat tainast hoiab kokku, kui seda sõrmedega pigistada.
Suruge tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja äärtele ning tõstke 30 minutiks külmkappi.
Põhja küpsetamine
Kuumutage ahi 190 kraadini.
Vooderdage oma jahutatud koogipõhi alumiiniumfooliumiga nii, et foolium ulatuks üle servade. Tõstke peale kuumakindel raskus (nt võite kasutada kohviube).
Küpsetage 20 minutit. Seejärel eemaldage foolium ja raskused ning torgake kahvliotsaga põhja sisse augud. See aitab vältida põhja mullitamist küpsemise ajal.
Asetage põhi tagasi ahju ja küpsetage veel 15 minutit või kuni koorik on kergelt pruunistunud. Seejärel eemaldage ahjust ja asetage jahtuma.
Sidrunitäidis
Lisage keskmise suurusega kastrulisse maisitärklis, suhkur, sool ja vesi ning vispeldage ühtlaseks. Kuumutage keskmisel kuumusel, pidevalt segades, keemiseni. Laske umbes minut või kaks keeda, kuni segu hakkab tahenema.
Samal ajal vahustage munakollased heledaks vahuks.
Kui maisitärklise segu on hästi paksenenud, eemaldage see tulelt. Võtke lusikatäis maisitärklisesegu ja vahustage see munakollaste hulka. Jätkake lusikatäie maisitärklisesegu lisamist, kuni olete kasutanud umbes poole maisitärklisesegust.
Seejärel lisage munakollase segu koos maisitärklisega tagasi potti ning keetke uuesti keskmisel kuumusel, pidevalt segades, 3-4 minutit.
Võtke tulelt ja segage hulka sidrunimahl, sidrunikoor ja või.
Beseekiht
Alandage ahju temperatuuri 160 kraadini.
Lahustage väikeses kastrulis maisitärklis koos külma veega. Kuumutage keskmisel kuumusel, pidevalt vispeldades, kuni segu on paksenenud. Eemaldage tulelt ja asetage kõrvale.
Segage eraldi kausis omavahel kokku suhkur ja viinakivi.
Vahustage munavalgeid koos vaniljesuhkruga, kuni munasegu on kergelt valkjas.
Lisage aeglaselt lusikahaaval suhkrusegu ning vahustage, kuni munavalged moodustavad pehmed tipud.
Vahustamist jätkates lisage lusikahaaval maisitärklisesegu, kuni munavalged on moodustanud jäigad tipud.
Kuumutage sidrunitäidis uuesti keemiseni. On oluline, et täidis oleks väga kuum, et besee korralikult kinni jääks.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.