Mannavaht (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Mannavaht retsept

See imeliselt roosa, kergelt hapukas mannavaht on valmistatud jõhvikatest või punastest sõstardest ning sobib hästi nii piimaga kui ka ilma.

Mannavaht

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 70kcal

Koostisosad 

  • 7 liiter vett
  • 2 liiter jõhvikaid või punaseid sõstraid
  • 1 liiter mannat
  • 1 liiter suhkrut
  • ¼ tl soola

Valmistamine

  • Valage jõhvikad või punased sõstrad koos suhkruga blendrisse ning püreestage ühtlaseks. NB! Blendri puudumisel võite kasutada pudrunuia.
  • Valage vesi ja marjapüree kastrulisse ning keetke umbes 3 minutit. Soovi korral valage segu läbi sõela.
  • Laske mahl uuesti keema tõusta ning lisage suhkur, sool ja manna.
  • Laske segul, aeg-ajalt segades, umbes 10 minutit keeda.
  • Tõstke pott tulelt ning laske segul jahtuda. Seejärel vahustage, kuni mannavaht on kohev ja roosa.
  • Serveerige koos külma piimaga.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 100gKalorid: 70kcalSüsivesikud: 15gValgud: 1gSool: 100mgKiudained: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Magustoidud

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    100 g
    Kalorid
    70
    % päevasest väärtusest *
    Sool
     
    100
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    15
    g
    5
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Valgud
     
    1
    g
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.