Mannavaht (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Mannavaht retsept

See imeliselt roosa, kergelt hapukas mannavaht on valmistatud jõhvikatest või punastest sõstardest ning sobib hästi nii piimaga kui ka ilma.

Mannavaht

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 70kcal

Koostisosad 

  • 7 liiter vett
  • 2 liiter jõhvikaid või punaseid sõstraid
  • 1 liiter mannat
  • 1 liiter suhkrut
  • ¼ tl soola

Valmistamine

  1. Valage jõhvikad või punased sõstrad koos suhkruga blendrisse ning püreestage ühtlaseks. NB! Blendri puudumisel võite kasutada pudrunuia.
  2. Valage vesi ja marjapüree kastrulisse ning keetke umbes 3 minutit. Soovi korral valage segu läbi sõela.
  3. Laske mahl uuesti keema tõusta ning lisage suhkur, sool ja manna.
  4. Laske segul, aeg-ajalt segades, umbes 10 minutit keeda.
  5. Tõstke pott tulelt ning laske segul jahtuda. Seejärel vahustage, kuni mannavaht on kohev ja roosa.
  6. Serveerige koos külma piimaga.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 100gKalorid: 70kcalSüsivesikud: 15gValgud: 1gSool: 100mgKiudained: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Magustoidud

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    100 g
    Kalorid
    70
    % päevasest väärtusest *
    Sool
     
    100
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    15
    g
    5
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Valgud
     
    1
    g
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.