Banaanileib (retsept)

Banaanileib retsept

See mahlane ja magus banaanileib sobib hästi serveerimiseks perele ja sõpradele! Proovige ka röstituna!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg1 tundAeg kokku1 tund 25 minutit

Koostisained:


 240 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 ¼ tl soola
 160 g pruuni suhkrut
 115 g võid
 2 muna (lahti klopitud)
 700 g üleküpsenud banaane

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige 13x23 cm koogivorm kergelt võiga.

2

Segage suures kausis jahu, sool ja küpsetuspulber.

3

Teises suures kausis vahustage toasoe või pruuni suhkruga ühtlaseks. Lisage munad ja purustatud banaanid, segage korralikult läbi.

4

Lisage jahusegu banaanisegu hulka ning segage ettevaatlikult läbi. Täitke ettevalmistatud koogivorm tainaga.

5

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 60 minutit või kuni keskele torgatud hambatikk tuleb puhtalt välja.

6

Laske banaanileival umbes kümme minutit vormis seista, seejärel tõstke restile ning laske täielikult jahtuda.

koostisained

 240 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 ¼ tl soola
 160 g pruuni suhkrut
 115 g võid
 2 muna (lahti klopitud)
 700 g üleküpsenud banaane

Juhised

1

Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige 13x23 cm koogivorm kergelt võiga.

2

Segage suures kausis jahu, sool ja küpsetuspulber.

3

Teises suures kausis vahustage toasoe või pruuni suhkruga ühtlaseks. Lisage munad ja purustatud banaanid, segage korralikult läbi.

4

Lisage jahusegu banaanisegu hulka ning segage ettevaatlikult läbi. Täitke ettevalmistatud koogivorm tainaga.

5

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 60 minutit või kuni keskele torgatud hambatikk tuleb puhtalt välja.

6

Laske banaanileival umbes kümme minutit vormis seista, seejärel tõstke restile ning laske täielikult jahtuda.

Banaanileib