Parimad Retseptid logo

Hernepüreesupp (retsept)

Viimati uuendatud: 12/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Hernepüreesupp retsept

Püreesuppide klassika – hernepüreesupp, mis on tehtud maitsvatest rohelistest hernestest ning millele annab kodust maitset juurde röstitud sibul, kartul ja lehtsalat.

See maitsev ja värske hernepüreesupp on kergelt valmistatav nii värsketest kui ka külmutatud hernestest. Kuna hernes üksi võib jääda kahvatuks, annavad mõnusa ja kreemise maitse sellele supile ka sibul, kartul ja lehtsalat. Kanapuljong koos kreemise köögikoorega teevad sellest supist maitsva hõrgutise, mis sobib ideaalselt eelroaks.

Hernepüreesupp

Mõnus ja värske hernepüreesupp sobib ideaalselt eelroaks või kergeks eineks ning valmib ligi poole tunniga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 35 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 297kcal

Koostisosad 

  • 2 viilutatud sibulat
  • 2 spl võid
  • 1,25 l kanapuljongit
  • 1 tükeldatud kartul
  • 600 g herneid
  • 90 g lehtsalatit
  • 120 ml toidukoort
  • krutoone serveerimiseks valikuline

Valmistamine

  1. Praadige sibulat koos võiga, kuni see on pehme. Lisage kanapuljong ja kartul ning laske segul keema tõusta. Keetke 20 minutit või kuni kartul on pehme.
  2. Lisage juurde herned ja lehtsalat ning keetke 2 minutit.
  3. Lisage juurde toidukoor ja püreestage supp ühtlaseks. Maitsestage soola ja piparaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 297kcalSüsivesikud: 39gValgud: 13gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 32mgSool: 1230mgPotassium: 800mgKiudained: 11gSugar: 14gA-Vitamiin: 1552IUC-Vitamiin: 75mgKaltsium: 108mgRaud: 3mgMagneesium: 75mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

Populaarsed retseptid: