Kreemjas kõrvitsarisoto (retsept)

Viimati uuendatud: 09/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

Kreemjas kõrvitsarisoto retsept

See kreemjas kõrvitsarisoto näeb ahjust välja tulles täiesti ebameeldiv välja. Kuid mõne suure segamisega muutub see imekombel luksuslikuks, kreemjaks ja suurepärase värviga risotoks, millele keegi ei suuda vastu panna! Ja kui mõelda, et seda saab teha ilma kuuma pliidi kohal seismata ja pidevalt segamata.. Uskuge seda. Ka ahjus on võimalik teha hämmastavat, kreemjat risotot!

Kreemjas kõrvitsarisoto

Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 422kcal

Koostisosad 

  • 50 g soolata võid
  • 300 g arborio riisi
  • 1 sibul
  • 600 g puhastatud, kooritud kõrvitsat
  • 3 küüslauguküünt
  • 60 ml kuiva valget veini
  • 840 ml köögivilja- või kanapuljongit
  • 2 spl jämedalt hakitud salvei lehti
  • 50 g peenelt riivitud parmesani juustu
  • maitse järgi soola ja pipart

Krõbe salvei

  • 50 g võid
  • 15 salvei lehte

Peale puistamiseks

  • riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Kõrvitsarisoto

  1. Kuumutage ahi 180 kraadini.
  2. Sulatage 20g võid ahjukindlas potis (soovitavalt kaanega) keskmisel kuumusel. Lisage hakitud küüslauk ja sibul ning küpsetage, kuni sibul on läbipaistev.
  3. Lisage hakitud salvei ja küpsetage 1 minut.
  4. Seejärel lisage riis ja segage, et kõik riisiterad oleksid võiga kaetud. Lisage valge vein ja keetke, kuni vedelik aurustub (umbes 1 minut).
  5. Lisage puhastatud ja tükeldatud kõrvits ning puljong. Segage. Laske vedelikul kuumeneda, kuid ärge laske keema tõusta.
  6. Asetage peale kaas (või katke tihedalt fooliumiga) ja küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 25 minutit, kuni riis on al dente (NB! Ära muretse, kui vedelikku liiga palju tundub.) Kui riis tundub veel kõva, asetage see 5 minutiks ahju tagasi.
  7. Kui olete risoto ahjust välja võtnud, lisage sellele ülejäänud või ja parmesani juust ning segage tugevalt, kuni kõrvits muutub püreeks ja seguneb risotosse. Kui see on liiga paks, siis lisage lonks kuuma vett. Risoto peaks olema pudru sarnase konsistentsiga, nii et serveerimisel vajub see veidi laiali.
  8. Tõstke valmis risoto lusikaga serveerimiskaussidesse ning kaunistage krõbeda salvei ja parmesani juustuga. Sööge kohe!

Krõbe salvei

  1. Sulatage või väikesel pannil keskmisel kuumusel. Kui või vahutab, lisage salveilehed ja segage ettevaatlikult.
  2. Küpsetage umbes 1,5 minutit või kuni krõbedaks.
  3. Eemaldage salvei pannilt ning tõstke paberrätikuga vooderdatud taldrikule.

Toitumisalane teave

Kalorid: 422kcalSüsivesikud: 60gValgud: 9gRasvad: 15gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 39mgSool: 858mgKiudained: 2gSugar: 5g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Riisiroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    422
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    15
    g
    23
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    9
    g
    56
    %
    Kolesterool
     
    39
    mg
    13
    %
    Sool
     
    858
    mg
    37
    %
    Süsivesikud
     
    60
    g
    20
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    5
    g
    6
    %
    Valgud
     
    9
    g
    18
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.