Kanašašlõkk (retsept)

Kanašašlõkk retsept

Magushapus mee- ja sojakastmes marineeritud kanašašlõkk on lõbus alternatiiv tavalisele grill-lihale. Need õrnad ja mahlakad kanatükid grillitakse koos sibula- ja paprikatükkidega, et lisada roale erilist särtsu. Soovi korral võite lisada veel kirsstomateid või muid köögivilju. Teil ei ole grilli? Ärge muretsege, neid saab küpsetada ka praeahjus!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku2 tundi 30 minutit

Koostisained:


Marinaad
 80 ml mett
 80 ml sojakastet
 60 ml taimeõli
 ¼ tl jahvatatud musta pipart
Kanavardad
 1400 g kana rinnafileed
 4 väikest sibulat
 2 keskmise suurusega paprikat
 2 küüslauguküünt
 12 bambusvarrast (30 minutit vees leotatud)

Valmistamine:


1

Marinaadi valmistamiseks vispeldage suures kausis mesi, sojakaste, õli ja must pipar ühtlaseks.

2

Valage 1/4 marinaadist väikesesse purki ja asetage hilisemaks kasutamiseks kõrvale.

3

Lisage tükeldatud kanafilee, sibul, paprika ja küüslauk suures kausis olevasse marinaadi. Katke kaanega ja asetage vähemalt 2 tunniks kuni üleöö külmkappi marineerima.

4

Kui olete valmis küpsetamiseks, soojendage väligrill kõrgel kuumusel ja õlitage rest kergelt.

5

Lükake kana vaheldumisi koos sibula- ja paprikatükkidega läbi varraste. NB! Selleks, et liha ja köögiviljad ühtlaselt pruunistuksid, peaksid need varrastel justkui kokku puutuma, mitte üksteise otsa surutud olema.

6

Asetage vardad eelsoojendatud grillile ja küpsetage umbes 12-15 minutit, pöörates sageli ja pintseldades varem kõrvale asetatud marinaadiga, kuni kana on igast küljest kenasti pruunistatud ja ei ole enam keskelt roosa.

koostisained

Marinaad
 80 ml mett
 80 ml sojakastet
 60 ml taimeõli
 ¼ tl jahvatatud musta pipart
Kanavardad
 1400 g kana rinnafileed
 4 väikest sibulat
 2 keskmise suurusega paprikat
 2 küüslauguküünt
 12 bambusvarrast (30 minutit vees leotatud)

Juhised

1

Marinaadi valmistamiseks vispeldage suures kausis mesi, sojakaste, õli ja must pipar ühtlaseks.

2

Valage 1/4 marinaadist väikesesse purki ja asetage hilisemaks kasutamiseks kõrvale.

3

Lisage tükeldatud kanafilee, sibul, paprika ja küüslauk suures kausis olevasse marinaadi. Katke kaanega ja asetage vähemalt 2 tunniks kuni üleöö külmkappi marineerima.

4

Kui olete valmis küpsetamiseks, soojendage väligrill kõrgel kuumusel ja õlitage rest kergelt.

5

Lükake kana vaheldumisi koos sibula- ja paprikatükkidega läbi varraste. NB! Selleks, et liha ja köögiviljad ühtlaselt pruunistuksid, peaksid need varrastel justkui kokku puutuma, mitte üksteise otsa surutud olema.

6

Asetage vardad eelsoojendatud grillile ja küpsetage umbes 12-15 minutit, pöörates sageli ja pintseldades varem kõrvale asetatud marinaadiga, kuni kana on igast küljest kenasti pruunistatud ja ei ole enam keskelt roosa.

Kanašašlõkk