Valge šokolaadi toorjuustukook vaarikakastmega (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Valge šokolaadi toorjuustukook vaarikakastmega retsept

See valge šokolaadi toorjuustukook on lihtsasti valmiv ning suurepärase maitsega kook, mis sarnaneb restoranis pakutava juustukoogiga. Kreemjas ja pehme täidis valge šokolaadiga, krõbe šokolaadiküpsistest koosnev põhi ning magushapukas värske vaarikakaste muudavad iga suutäie taevalikuks. See vastupandamatu retsept sobib ideaalselt erilisteks sündmusteks või lihtsalt magusaisu rahuldamiseks!

Valge šokolaadi toorjuustukook vaarikakastmega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 10 minutes
Aeg kokku: 1 hour 35 minutes
Portsionit: 16
Kalorid: 412kcal

Koostisosad 

Põhi:

  • 100 g šokolaadiküpsise puru
  • 60 g sulatatud võid
  • 3 spl suhkrut

Kaste:

  • 280 g külmutatud vaarikaid
  • 120 ml vett
  • 2 spl suhkrut
  • 2 tl maisitärklist

Toorjuustukook:

  • 340 g valget šokolaadi
  • 120 ml toidukoort
  • 680 g toasooja toorjuustu
  • 100 g suhkur
  • 3 suurt muna
  • 1 tl vaniljeekstrakti

Valmistamine

  1. Põhja valmistamiseks segage keskmise suurusega kausis kokku küpsisepuru, sulatatud või ja suhkur. Vajutage segu küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm koogivormi põhja.
  2. Kastme valmistamiseks segage keskmise suurusega kastrulis kokku vaarikad, vesi, suhkur ja maisitärklis. Keetke umbes 5 minutit, kuni kaste on paks. Eemaldage tulelt ning ajage läbi sõela, et eemaldada vaarikaseemned.
  3. Kuumutage ahi 165 kraadini.
  4. Sulatage valge šokolaad koos toidukoorega metallkausis keeva vee kohal aeg-ajalt segades, kuni segu on ühtlane.
  5. Segage suures kausis toorjuust ja suhkur ühtlaseks. Kloppige ükshaaval sisse munad. Segage juurde vaniljeekstrakt ja valge šokolaadi segu.
  6. Valage 1/2 tainast küpsisepõhjale ning tõstke peale 3 spl vaarikakastet. Seejärel valage peale ülejäänud valge šokolaadi segu ning veel 3 spl vaarikakastet. Tõmmake noaotsaga koogi sisse ringikujulisi liigutusi, et tekiks marmorne efekt.
  7. Küpsetage kooki eelsoojendatud ahjus 55-60 minutit, kuni täidis on tahenenud. Jahutage juustukook toatemperatuuril, seejärel katke see kilega ja asetage külmikusse 8 tunniks kuni üleöö tahenema.
  8. Võtke juustukook vormist välja ning serveerige ülejäänud vaarikakastme ja/või värskete vaarikatega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 412kcalSüsivesikud: 34gValgud: 7gRasvad: 28gKüllastunud rasvhapped: 17gKolesterool: 96mgSool: 226mgKiudained: 1gSugar: 29g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Toorjuustukoogid, Šokolaadikoogid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    412
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    28
    g
    43
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    17
    g
    106
    %
    Kolesterool
     
    96
    mg
    32
    %
    Sool
     
    226
    mg
    10
    %
    Süsivesikud
     
    34
    g
    11
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    29
    g
    32
    %
    Valgud
     
    7
    g
    14
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.