See valge šokolaadi toorjuustukook on lihtsasti valmiv ning suurepärase maitsega kook, mis sarnaneb restoranis pakutava juustukoogiga. Kreemjas ja pehme täidis valge šokolaadiga, krõbe šokolaadiküpsistest koosnev põhi ning magushapukas värske vaarikakaste muudavad iga suutäie taevalikuks. See vastupandamatu retsept sobib ideaalselt erilisteks sündmusteks või lihtsalt magusaisu rahuldamiseks!
Koostisained:
Valmistamine:
Põhja valmistamiseks segage keskmise suurusega kausis kokku küpsisepuru, sulatatud või ja suhkur. Vajutage segu küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm koogivormi põhja.
Kastme valmistamiseks segage keskmise suurusega kastrulis kokku vaarikad, vesi, suhkur ja maisitärklis. Keetke umbes 5 minutit, kuni kaste on paks. Eemaldage tulelt ning ajage läbi sõela, et eemaldada vaarikaseemned.
Kuumutage ahi 165 kraadini.
Sulatage valge šokolaad koos toidukoorega metallkausis keeva vee kohal aeg-ajalt segades, kuni segu on ühtlane.
Segage suures kausis toorjuust ja suhkur ühtlaseks. Kloppige ükshaaval sisse munad. Segage juurde vaniljeekstrakt ja valge šokolaadi segu.
Valage 1/2 tainast küpsisepõhjale ning tõstke peale 3 spl vaarikakastet. Seejärel valage peale ülejäänud valge šokolaadi segu ning veel 3 spl vaarikakastet. Tõmmake noaotsaga koogi sisse ringikujulisi liigutusi, et tekiks marmorne efekt.
Küpsetage kooki eelsoojendatud ahjus 55-60 minutit, kuni täidis on tahenenud. Jahutage juustukook toatemperatuuril, seejärel katke see kilega ja asetage külmikusse 8 tunniks kuni üleöö tahenema.
Võtke juustukook vormist välja ning serveerige ülejäänud vaarikakastme ja/või värskete vaarikatega.
koostisained
Juhised
Põhja valmistamiseks segage keskmise suurusega kausis kokku küpsisepuru, sulatatud või ja suhkur. Vajutage segu küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm koogivormi põhja.
Kastme valmistamiseks segage keskmise suurusega kastrulis kokku vaarikad, vesi, suhkur ja maisitärklis. Keetke umbes 5 minutit, kuni kaste on paks. Eemaldage tulelt ning ajage läbi sõela, et eemaldada vaarikaseemned.
Kuumutage ahi 165 kraadini.
Sulatage valge šokolaad koos toidukoorega metallkausis keeva vee kohal aeg-ajalt segades, kuni segu on ühtlane.
Segage suures kausis toorjuust ja suhkur ühtlaseks. Kloppige ükshaaval sisse munad. Segage juurde vaniljeekstrakt ja valge šokolaadi segu.
Valage 1/2 tainast küpsisepõhjale ning tõstke peale 3 spl vaarikakastet. Seejärel valage peale ülejäänud valge šokolaadi segu ning veel 3 spl vaarikakastet. Tõmmake noaotsaga koogi sisse ringikujulisi liigutusi, et tekiks marmorne efekt.
Küpsetage kooki eelsoojendatud ahjus 55-60 minutit, kuni täidis on tahenenud. Jahutage juustukook toatemperatuuril, seejärel katke see kilega ja asetage külmikusse 8 tunniks kuni üleöö tahenema.
Võtke juustukook vormist välja ning serveerige ülejäänud vaarikakastme ja/või värskete vaarikatega.
Jäta tagasiside