Toorjuustukook (retsept)

Toorjuustukook retsept

See toorjuustukook on kreemjas maiuspala, mis sobib ideaalselt nii külalistele serveerimiseks kui ka perele maiustamiseks. See on valmistatud murenevast krõbedast põhjast ning on kaetud magushapuka täidisega. Seda retsepti on lihtne järgida ja tulemuseks on juustukook, mis paneb teie maitsemeeled laulma!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg30 minutitKüpsetusaeg1 tund 20 minutitAeg kokku9 tundi 50 minutit

Koostisained:


Põhi
 120 g jahu
 50 g suhkrut
 1 ½ tl sidrunikoort
 1 munakollast
 115 g külma võid
 ½ tl vaniljeekstrakti
Täidis
 1130 g toasooja toorjuustu
 350 g suhkrut
 3 spl jahu
 1 ½ tl apelsinikoort
 1 ½ tl sidrunikoort
 ½ tl vanilliekstrakti
 2 munakollast
 5 muna
 60 ml vahukoort

Valmistamine:


Põhi
1

Lisage kaussi jahu, suhkur, sidrunikoor, vaniljeekstrakt, munakollane ja või. Mikserdage suurel kiirusel kuni tainas on hästi segunenud.

2

Vormige palliks, katke toidukilega ning asetage umbes üheks tunniks külmikusse.

3

Pärast ühe tunni pikkust külmkapis hoidmist soojendage ahi 200 kraadini.

4

Rullige pool tainast 3 mm paksuseks ning asetage koogivormi põhja (mitte äärtesse).

5

Küpsetage umbes 9-10 minutit või kuni põhi on kuldpruun. Eemaldage ahjust ja jahutage täielikult.

Täidis
6

Kuumutage ahi 230 kraadini.

7

Kloppige puulusikaga toorjuust, suhkur, jahu, apelsini- ja sidrunikoor ning vanilje ühtlaseks. ÄRGE kasutage elektrilist mikserit.

8

Lisage ükshaaval munad ja munakollased, segades kergelt pärast iga muna lisamist.

9

Seejärel segage kreem hoolikalt läbi ning valage täidis koogipõhjale.

10

Küpsetage eelkuumutatud ahjus 10-12 minutit. Seejärel vähendage kuumust 150 kraadini ja küpsetage veel umbes tund aega.

11

Kui pealmine osa hakkab liiga kiiresti pruunistuma, katke see fooliumiga.

12

Kui juustukook on valmis, võtke see ahjust välja ja jahutage tuuletõmbevabas kohas umbes üks tund.
Seejärel asetage külmikusse ning laske sel üleöö seista.

koostisained

Põhi
 120 g jahu
 50 g suhkrut
 1 ½ tl sidrunikoort
 1 munakollast
 115 g külma võid
 ½ tl vaniljeekstrakti
Täidis
 1130 g toasooja toorjuustu
 350 g suhkrut
 3 spl jahu
 1 ½ tl apelsinikoort
 1 ½ tl sidrunikoort
 ½ tl vanilliekstrakti
 2 munakollast
 5 muna
 60 ml vahukoort

Juhised

Põhi
1

Lisage kaussi jahu, suhkur, sidrunikoor, vaniljeekstrakt, munakollane ja või. Mikserdage suurel kiirusel kuni tainas on hästi segunenud.

2

Vormige palliks, katke toidukilega ning asetage umbes üheks tunniks külmikusse.

3

Pärast ühe tunni pikkust külmkapis hoidmist soojendage ahi 200 kraadini.

4

Rullige pool tainast 3 mm paksuseks ning asetage koogivormi põhja (mitte äärtesse).

5

Küpsetage umbes 9-10 minutit või kuni põhi on kuldpruun. Eemaldage ahjust ja jahutage täielikult.

Täidis
6

Kuumutage ahi 230 kraadini.

7

Kloppige puulusikaga toorjuust, suhkur, jahu, apelsini- ja sidrunikoor ning vanilje ühtlaseks. ÄRGE kasutage elektrilist mikserit.

8

Lisage ükshaaval munad ja munakollased, segades kergelt pärast iga muna lisamist.

9

Seejärel segage kreem hoolikalt läbi ning valage täidis koogipõhjale.

10

Küpsetage eelkuumutatud ahjus 10-12 minutit. Seejärel vähendage kuumust 150 kraadini ja küpsetage veel umbes tund aega.

11

Kui pealmine osa hakkab liiga kiiresti pruunistuma, katke see fooliumiga.

12

Kui juustukook on valmis, võtke see ahjust välja ja jahutage tuuletõmbevabas kohas umbes üks tund.
Seejärel asetage külmikusse ning laske sel üleöö seista.

Toorjuustukook