Go Back
+ servings

Toorjuustukook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 20 minutes
Aeg kokku: 1 hour 50 minutes
Portsionit: 16
Kalorid: 234kcal

Koostisosad 

Põhi

  • 120 g jahu
  • 50 g suhkrut
  • 1 ½ tl sidrunikoort
  • 1 munakollast
  • 115 g külma võid
  • ½ tl vaniljeekstrakti

Täidis

  • 1130 g toasooja toorjuustu
  • 350 g suhkrut
  • 3 spl jahu
  • 1 ½ tl apelsinikoort
  • 1 ½ tl sidrunikoort
  • ½ tl vanilliekstrakti
  • 2 munakollast
  • 5 muna
  • 60 ml vahukoort

Valmistamine

Põhi

  1. Lisage kaussi jahu, suhkur, sidrunikoor, vaniljeekstrakt, munakollane ja või. Mikserdage suurel kiirusel kuni tainas on hästi segunenud.
  2. Vormige palliks, katke toidukilega ning asetage umbes üheks tunniks külmikusse.
  3. Pärast ühe tunni pikkust külmkapis hoidmist soojendage ahi 200 kraadini.
  4. Rullige pool tainast 3 mm paksuseks ning asetage koogivormi põhja (mitte äärtesse).
  5. Küpsetage umbes 9-10 minutit või kuni põhi on kuldpruun. Eemaldage ahjust ja jahutage täielikult.

Täidis

  1. Kuumutage ahi 230 kraadini.
  2. Kloppige puulusikaga toorjuust, suhkur, jahu, apelsini- ja sidrunikoor ning vanilje ühtlaseks. ÄRGE kasutage elektrilist mikserit.
  3. Lisage ükshaaval munad ja munakollased, segades kergelt pärast iga muna lisamist.
  4. Seejärel segage kreem hoolikalt läbi ning valage täidis koogipõhjale.
  5. Küpsetage eelkuumutatud ahjus 10-12 minutit. Seejärel vähendage kuumust 150 kraadini ja küpsetage veel umbes tund aega.
  6. Kui pealmine osa hakkab liiga kiiresti pruunistuma, katke see fooliumiga.
  7. Kui juustukook on valmis, võtke see ahjust välja ja jahutage tuuletõmbevabas kohas umbes üks tund. Seejärel asetage külmikusse ning laske sel üleöö seista.

Toitumisalane teave

Kalorid: 234kcalSüsivesikud: 33gValgud: 4gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 114mgSool: 76mgSugar: 25g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!