Mango-toorjuustukook (retsept)

Viimati uuendatud: 14/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (5 häält)

Mango-toorjuustukook retsept

See suurepärane retsept pakub eksootilist maitseelamust, ühendades sujuvalt rikkaliku toorjuustukoogi magusa ja puuviljase aroomiga. Mango-toorjuustukook on ideaalne valik neile, kes armastavad troopilist maitset ning soovivad oma maitsemeeli hellitada.

Koostisosade hoolikas valik tagab suurepärase tulemuse. Rikkalik kreemjas toorjuustukook lausa sulab suus ning pakub tasakaalustatud maitset koos magusa küpsise põhjaga. Kuid tõeline täht selles retseptis on värske mangopüree, mis lisab koogile intensiivset ja naturaalset puuviljamaitset. Mangopüree on kombineeritud siidise kreemiga, mis muudab koogi nii pehmeks kui ka maitselt võrratuks.

Selle kooki valmistamine võib alguses tunduda veidi keeruline, kuid järgides hoolikalt juhiseid ja kasutades õigeid koostisosi, saavutate kindlasti suurepärase tulemuse. Valmistusprotsess nõuab pisut aega ja kannatlikkust, kuid lõpptulemus on seda väärt. Kui kook on valmis ja tahkunud, saate nautida lõõgastavat hetke ning sukelduda tropiliste maitsete maailma.

Serveerige seda ahvatlevat mango-toorjuustukooki pidulikul õhtusöögil, erilisel sündmusel või lihtsalt selleks, et hellitada oma maitsemeeli ühega parimatest puuviljakookidest. See on magustoit, mis tõmbab ligi pilke ja toob naudingut igale suutäiele.

Säilitamine

Säilitage seda magustoitu külmkapis (kuna see sisaldab piimatooteid) tihedalt kilega kaetud kuni 3 päeva. Mulle meeldib seda süüa juba järgmisel päeval.

Külmutamine

See juustukook sobib külmutamiseks suurepäraselt! Valmistage kook vastavalt juhistele ja kui toorjuustukook on täielikult tahenenud, katke see kile või fooliumiga ning asetage sügavkülma. See kook säilib sügavkülmas kuni 3 kuud. Sulatamiseks asetage kook ööseks külmkappi ning järgmiseks päevaks on see jälle söömisvalmis.

Gluteenivaba variant

Selleks, et seda kooki gluteenivabaks muuta, asendage küpsised gluteenivabade küpsistega.

Nipid

  • Meile meeldib seda toorjuustukooki serveerida koos mangoželee kattega ja serveerida selle peale lusikatäis vahukoort. See kook on värskendav, eriti kuumal suvepäeval.
  • Kasutage kõrge rasvasisaldusega toorjuustu või tuntud Philadelphia toorjuustu. Täisrasvase toorjuustu kasutamine tagab teile, et teie toorjuustukook on stabiilne ja ei vaju kokku.
  • Selleks, et toorjuustukook oleks ühtlane ja kreemjas, veenduge, et kõik koogi koostisosad oleksid toatemperatuuril. Enne selle koogi valmistamist veenduge, et teie toorjuust oleks täiesti pehme.
  • Kraapige sageli kausi külgi, et tagada ühtlane segu, milles ei ole toorjuustutükke.
  • Laske toorjuustukoogil külmkapis vähemalt 5 tundi taheneda. Me teame, et seda maitsvat kooki on väga raske kohe mitte ära süüa, kuid see vajab seismist. Kõige parem oleks seda üleöö külmikus hoida.

Mango-toorjuustukook

See maitsev mango-toorjuustukook ei nõua ahjus küpsetamist ning piisab vaid mõnest tunnist külmikus! Kui te olete suur mango armastaja, peate seda kindlasti proovima! Kasutada võib nii värsket mangot kui ka poest ostetud püreed.
Keskmine hinnang: 5 (5 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Jahtumise aeg2 hours
Aeg kokku: 2 hours 30 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 456kcal

Vajaminevad tarvikud

KOOGIVORM LAHTIKAIV O 20CM H 7.5CM 1
1 Koogivorm (20 cm läbimõõduga) (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

Põhi

  • 250 g küpsiseid
  • 115 g võid
  • 1 spl suhkrut

Täidis

  • 650 g toorjuustu
  • 125 g tuhksuhkrut
  • 1 tl sidrunimahla
  • 1 tl sidrunikoort
  • 2 spl vanillipudingit
  • 300 ml vahukoort
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 250 g mangopüreed
  • 15 g želatiinipulbrit
  • 60 ml külma vett

Kate

  • 125 g mangopüreed
  • 10 g želatiinipulbrit
  • 50 g külma vett

Valmistamine

Põhi

  • Purustage küpsised blenderis peeneks puruks. Lisage suhkur ja sulatatud või ning blenderdage ühtlaseks.
  • Vajutage segu 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Asetage 30 minutiks külmikusse.

Täidis

  • Segage väikses kausis želatiin ja vesi kokku ning laske 10 minutit seista.
  • Kui kasutate värskeid mangosid, siis blenderdage mangotükid blendris ühtlaseks ja kreemjaks. Eemaldage 125 g mangopüreed koogi katteks.
  • Mikserdage eraldi kausis toorjuust ühtlaseks ning lisage juurde mangopüree, sidrunimahl, sidrunikoor, vanilliekstrakt ja pudingipulber. Segage ühtlaseks.
  • Vahustage eraldi kausis vahukoor ja suhkur tugevaks vahuks. Lisage toorjuustule ning segage kergelt läbi.
  • Kuumutage vees imendunud želatiini, kuni see on täielikult lahustunud. Lisage vahukoore-toorjuustusegule.
  • Valage segu küpsisepõhjale ning siluge ühtlaseks. Asetage kook vähemalt 4 tunniks külmikusse tahkuma.

Kate

  • Segage väikses kausis želatiin ja vesi kokku ning laske 10 minutit seista.
  • Kuumutage vees imendunud želatiini, kuni see on täielikult lahustunud. Segage hulka varem kõrvale tõstetud mangopüree.
  • Valage mangosegu koogile ning kallutake vormi, et kate valguks ühtlaselt laiali.
  • Laske koogil külmikus veel umbes 2 tundi tahkuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 456kcalSüsivesikud: 34gValgud: 7gRasvad: 33gKüllastunud rasvhapped: 19gKolesterool: 81mgSool: 313mgPotassium: 161mgKiudained: 1gSugar: 23gA-Vitamiin: 1371IUC-Vitamiin: 12mgKaltsium: 73mgRaud: 1mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Toorjuustukoogid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    456
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    33
    g
    51
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    19
    g
    119
    %
    Kolesterool
     
    81
    mg
    27
    %
    Sool
     
    313
    mg
    14
    %
    Potassium
     
    161
    mg
    5
    %
    Süsivesikud
     
    34
    g
    11
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    23
    g
    26
    %
    Valgud
     
    7
    g
    14
    %
    A-Vitamiin
     
    1371
    IU
    27
    %
    C-Vitamiin
     
    12
    mg
    15
    %
    Kaltsium
     
    73
    mg
    7
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.