Kahekihiline kõrvitsa-toorjuustukook (retsept)

Kahekihiline kõrvitsa-toorjuustukook retsept

Kõrvitsa fännidele on see kõrvitsa-toorjuustukook suurepärane traditsioonilise juustukoogi asendajaks. Sellel lihtsal kihilisel pühadekoogil on krõbe põhi, mida katab kreemjas toorjuustukiht ning selle peal on omakorda vürtsitatud kõrvitsatäidis. Iga suutäis toorjuustukooki sisaldab rohkelt maitset! Serveeri koos lusikatäie vahukoore või vanillijäätisega!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku4 tundi 55 minutit

Koostisained:


Põhi
 180 g vaniljeküpsiseid
 65 g valget suhkrut
 6 spl sulatatud võid
 ½ tl jahvatatud kaneeli (valikuline)
Toorjuustukiht
 450 g toasooja toorjuustu
 100 g valget suhkrut
 ½ tl vaniljeekstrakti
 2 suurt muna
Kõrvitsakiht
 115 g kõrvitsapüreed
 ½ tl jahvatatud kaneeli
 1 näputäis jahvatatud nelki
 1 näputäis jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine:


1

Segage kausis omavahel küpsisepuru, suhkur, sulatatud või ja kaneel hoolikalt läbi. Suruge 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja servadesse. Tõstke külmkappi vähemalt tunniks ajaks tahenema.

2

Kuumutage ahi 165 kraadini.

3

Vahustage köögikombainis või elektrimiksriga toorjuust, suhkur ja vaniljesuhkur ühtlaseks. Lisage ükshaaval munad ning segage hoolikalt läbi. Valage pool tainast küpsisepõhjale.

4

Kõrvitsakihi jaoks segage ülejäänud taina hulka kõrvitsapüree, kaneel, nelk ja muskaatpähkel. Valage ettevaatlikult toorjuustukihi peale.

5

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 35-40 minutit.

6

Võtke ahjust välja ja laske üks kuni kaks tundi toatemperatuurini jahtuda.

koostisained

Põhi
 180 g vaniljeküpsiseid
 65 g valget suhkrut
 6 spl sulatatud võid
 ½ tl jahvatatud kaneeli (valikuline)
Toorjuustukiht
 450 g toasooja toorjuustu
 100 g valget suhkrut
 ½ tl vaniljeekstrakti
 2 suurt muna
Kõrvitsakiht
 115 g kõrvitsapüreed
 ½ tl jahvatatud kaneeli
 1 näputäis jahvatatud nelki
 1 näputäis jahvatatud muskaatpähklit

Juhised

1

Segage kausis omavahel küpsisepuru, suhkur, sulatatud või ja kaneel hoolikalt läbi. Suruge 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja servadesse. Tõstke külmkappi vähemalt tunniks ajaks tahenema.

2

Kuumutage ahi 165 kraadini.

3

Vahustage köögikombainis või elektrimiksriga toorjuust, suhkur ja vaniljesuhkur ühtlaseks. Lisage ükshaaval munad ning segage hoolikalt läbi. Valage pool tainast küpsisepõhjale.

4

Kõrvitsakihi jaoks segage ülejäänud taina hulka kõrvitsapüree, kaneel, nelk ja muskaatpähkel. Valage ettevaatlikult toorjuustukihi peale.

5

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 35-40 minutit.

6

Võtke ahjust välja ja laske üks kuni kaks tundi toatemperatuurini jahtuda.

Kahekihiline kõrvitsa-toorjuustukook