Kartuli-juustupallid (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Kartuli-juustupallid retsept

Teie ees on maitsvad, suussulavad kartuli-juustupallid, mis on väljastpoolt krõbedad ja seest mõnusalt pehmed ja juustused. Need mitmekülgsed väikesed kartuli-juustupallid sobivad suurepäraselt erilisteks sündmusteks ja pidudeks… või nad võivad muuta argipäeva millekski eriliseks. Neid on ka lihtne oma maitse järgi kohandada. Nii et milleks oodata? Proovige järele juba täna!

Kartuli-juustupallid

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 35 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 145kcal

Koostisosad 

Kartulitainas

  • 250 g kartulit (Yukon Gold)
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • 1 näputäis soola
  • ½ tl tšillihelbeid (vastavalt maitsele)
  • ¼ tl musta pipart
  • ½ tl kuivatatud maitsetaimi
  • 6 spl riivsaia
  • 2 spl koriandrit
  • õli (praadimiseks)

Juustutäidis

  • 100 g juustu (cheddar või mozzarella)
  • ½ tl kuivatatud ürte
  • ¼ tl tšillihelbeid
  • tl musta pipart

Juustupallide kate

  • 2 spl maisijahu
  • 1 muna
  • 75 g riivsaia

Valmistamine

Kartulitainas

  1. Keetke kartulid koorega, kuni need on pehmed. Eemaldage koor ja püreestage kartulid püreestajaga ühtlaseks.
  2. Lisage pressitud küüslauk, maitsetaimed, koriander, sool, tšillihelbed, pipar ja riivsai.
  3. Segage segu hästi läbi ja vormige 10ks võrdse suurusega palliks. NB! Segu peab kokku hoidma ja ei tohi olla kleepuv ega liiga kuiv. Maitske ja lisage vajaduse korral soola ja maitseaineid.
  4. Katke pallid toidukilega ja asetage kõrvale.

Juustutäidis

  1. Lõigake juust 10 portsjoniks (umbes 1,5 cm suurusteks kuubikuteks).
  2. Segage kokku ürdid, tšillihelbed ja pipar ning veeretage juustukuubikuid maitseainesegu sees, kuni juustud on üleni maitseainetega kaetud. Asetage kõrvale.

Kokkupanek

  1. Võtke kartulipall, pigistage see peopesas lapikuks ringiks ja asetage keskele üks juustukuubik.
  2. Tooge servad õrnalt kokku ja moodustage uuesti pall. NB! Veenduge, et pall on hästi kinni, ilma pragudeta. Korrake tegevust kõikide pallidega.
  3. Seejärel lisage 2 spl maisijahu taldrikule ning veeretage kõiki kartuli-juustupalle ükshaaval maisijahus. NB! Kui te ei soovi neid riivsaiaga katta, võite neid kohe pannil praadida.
  4. Seejärel kloppige väikeses kausis muna kahvliga kergelt lahti ning eraldi taldrikule valage riivsai.
  5. Veeretage iga palli ettevaatlikult muna sees ja seejärel riivsaias. Korrake kõikide pallidega.

Küpsetamine

  1. Valage sügavale pannile õli just niipalju, et juustupallid oleksid pooleldi sisse kastetud. Kuumutage õli keskmisel tulel.
  2. Piserdage väike tükk kartulisegu, et kontrollida, kas õli on piisavalt kuum. See peab kohe üles tulema, ilma, et see pruunistuks, siis on õli õige temperatuuriga.
  3. Tõstke pallid ettevaatlikult ükshaaval õli sisse & ärge segage neid 1 kuni 2 min jooksul. Seejärel segage neid õrnalt ja praadige, kuni need on üleni kuldsed ja krõbedad.
  4. Ahjus küpsetamiseks kuumutage ahi 200 kraadini. Asetage juustupallid ahjuplaadile ja küpsetage neid umbes 15 minutit. Reguleerige aega vastavalt vajadusele.
  5. Serveerige kartuli-juustupalle kuumalt koos mistahes dipikastmega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 145kcalSüsivesikud: 13gValgud: 4gRasvad: 8gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 10mgSool: 210mgKiudained: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Suupisted ja eelroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    145
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    8
    g
    12
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    2
    g
    13
    %
    Kolesterool
     
    10
    mg
    3
    %
    Sool
     
    210
    mg
    9
    %
    Süsivesikud
     
    13
    g
    4
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Valgud
     
    4
    g
    8
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.