Itaalia pitsa (retsept)

Viimati uuendatud: 02/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Itaalia pitsa retsept

Valmistage oma Itaalia pizza meistriteos! Alusta täiuslikust tainast, seejärel kujunda pitsa isikupäraselt tomati- või valge kastmega, juustu, värskete köögiviljade, liha ja maitseainetega. Tee see oma maitse järgi ja naudi kodus tükikest Itaaliat. Buon appetito!

Astuge kulinaarsele reisile Itaalia südamesse meie mitmekülgse itaalia pitsaretseptiga. Olenemata sellest, kas olete klassikalise Margherita pitsa armastaja või seiklushimuline toidunautleja, kes soovib eksperimenteerida ainulaadsete lisanditega, on see retsept teie unistuste pitsat valmistav tühi lõuend, mille abil saate luua oma unistuste pitsat.

Itaalia pizza, mis on kogu maailmas tuntud oma õhukese, krõbeda kooriku ja julgete, maitsekate lisandite poolest, on tõeline meistriteos. Meie retsepti abil on teil vabadus kohandada oma pitsat erinevate värskete ja maitsvate koostisosadega, mis võimaldab teil väljendada oma ainulaadseid maitse-eelistusi.

Alustage täiuslikust pitsatainast, mis on valmistatud nii, et saavutada ideaalne tasakaal pehmuse ja krõbeduse vahel. Kui olete oma lõuendi valmis saanud, laske oma kujutlusvõimel erinevate võimaluste abil vabalt tegutseda:

  • Tomatikaste: Alustage maitsva tomatikastme alusega, olgu see siis klassikaline marinara, vürtsikas arrabbiata või valge pizza jaoks kreemjas alfredo.
  • Juust: Valige oma lemmikjuust või juustusegu – mozzarella, parmesan, provolone või isegi kitsejuust, et saada vürtsikas twist.
  • Värsked köögiviljad: Värviliste ja toitvate köögiviljade, nagu viilutatud tomatid, paprika, sibulad, seened, spinat, rukola või artišokisüdamed, lisavad värvi ja toiteväärtust.
  • Liha: Lisage särtsu Itaalia klassikute, nagu pepperoni, vorst, prosciutto, või kasutage eksootilist pancettat, pardikonfitit või isegi mereande, nagu krevetid ja karbid.
  • Maitsetaimed ja vürtsid: Piserdage maitsekihi lisamiseks aromaatset basiilikut, pune, tüümiani, punase pipra helbeid või värsket küüslauku.
  • Oliivid ja kapparid: Peotäis soolaseid oliive või kappari võib pakkuda meeldivat kontrasti juustu ja liha rikkalikkusele.
  • Ainulaadsed lisandid: Olge loominguline ja kasutage ebatraditsioonilisi valikuid, näiteks ananassi, viigimarju, trühvliõli või mett, et lisada magusust.
  • Kastmed ja viimistlused: Tõsta oma pitsat esile oliiviõli, palsamiglasuuri või riivitud parmesaniga pärast küpsetamist.

Kui olete kokku pannud oma täiusliku koostisosade kombinatsiooni, küpsetage oma meistriteos eelsoojendatud ahjus, kuni koorik on kuldpruun ja juust on sulanud.

Selle itaalia pitsaretsepti ilu seisneb selle kohandatavuses, mistõttu sobib see nii taimetoitlastele, lihasõpradele kui ka kõigile vahepealsetele inimestele. Jagage oma pitsa kohandamise rõõmu sõprade ja perega ning nautige Itaalia köögi võrratuid maitseid otse oma köögis. Buon appetito!

Itaalia pitsa

Valmistage oma Itaalia pizza meistriteos! Alusta täiuslikust tainast, seejärel kujunda pitsa isikupäraselt tomati- või valge kastmega, juustu, värskete köögiviljade, liha ja maitseainetega. Tee see oma maitse järgi ja naudi kodus tükikest Itaaliat. Buon appetito!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 2 hours
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 2 hours 25 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 309kcal

Koostisosad 

Pitsatainas

  • 480 ml leiget vett
  • 1 näputäis suhkrut
  • 1 ½ spl aktiivset kuivpärmi
  • 2 spl oliiviõli
  • 685 g nisujahu või leivajahu
  • 1 ½ tl soola

Pitsakaste

  • 4 Rooma tomatit (või 16-20 kirsstomatit või 1 purk konserveeritud tomateid)
  • 1 tl punet
  • 1 tl kuivatatud basiilikut (või 5-6 värsket hakitud basiilikulehte)
  • 1 näputäis soola
  • 2 spl oliiviõli

Lisandid

  • mistahes meelepäraseid lisandeid

Valmistamine

  1. Valage kaussi leige vesi, suhkur ja pärm. Laske 5-10 minutit seista.
  2. Seejärel lisage oliiviõli, jahu ja sool ning segage käsitsi või miksri abil, kuni on moodustunud ühtlane ja sile tainas. NB! Kui tainas on veel kleepuv, lisage rohkem jahu.
  3. Asetage tainas kergelt õlitatud kaussi ning katke kauss toidukile ja suure puhta köögirätikuga. Laske tainas soojas tõmbetuulevabas kohas umbes 2 tundi kerkida (või kuni tainas on kahekordistunud).
  4. Kuumutage ahi 250 kraadini (pöördõhuga ahju puhul 230 kraadini). Sõtkuge tainas paar korda läbi ja jagage seejärel 1-3 palliks. Laske tainapallidel veel 20 minutit puhata.
  5. Samal ajal valmistage pitsakaste. Selleks tükeldage värsked tomatid peeneks (kui soovite ühtlasemat kastet võite tomatid ka püreestada) ning segage hulka pune, basiilik, sool ja oliiviõli.
  6. Asetage tainas pizza- või küpsetusplaadile (kergelt õlitatud) ja vormige tainast soovitud kujuga põhi.
  7. Kandke peale pitsakaste ning oma lemmiktooraineid (v.a juust). Küpsetage umbes 15-20 minutit (kuni koorik on kuldne) ja seejärel katke riivitud mozzarella juustuga ning küpsetage veel kolm minutit või kuni juust on sulanud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 309kcalSüsivesikud: 52gValgud: 9gRasvad: 7gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 394mgPotassium: 196mgKiudained: 3gSugar: 2gA-Vitamiin: 415IUC-Vitamiin: 7mgKaltsium: 23mgRaud: 1mgMagneesium: 25mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    309
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    7
    g
    11
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Sool
     
    394
    mg
    17
    %
    Potassium
     
    196
    mg
    6
    %
    Süsivesikud
     
    52
    g
    17
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    9
    g
    18
    %
    A-Vitamiin
     
    415
    IU
    8
    %
    C-Vitamiin
     
    7
    mg
    8
    %
    Kaltsium
     
    23
    mg
    2
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    25
    mg
    6
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.