See suvine lihtne vaarikakook on kerge, õhuline ja mahlane ning valmib vaid 45 minutiga! Seda saab valmistada nii värsketest kui ka külmutatud vaarikatest.
Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige 22-24 cm kandiline küpsetusvorm kergelt võiga või vooderdage pärgamendipaberiga.
Segage väikeses kausis jahu, küpsetuspulber ja sool kokku ning asetage kõrvale.
Vahustage toasoe või koos suhkruga. Lisage juurde muna ja vaniljesuhkur. Segage ühtlaseks.
Segage vaheldumisi hulka piim ja kuivained.
Valage 1/4 vaarikatest tainasse ja segage ettevaatlikult läbi.
Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ja seejärel laotage ülejäänud vaarikad ühtlaselt koogi peale.
NB! Proovige jälgida, et vaarikad ei puudutaks koogivormi servi (muidu küpsevad nad tõenäoliselt üle ja pruunistuvad).
Küpsetage kooki 25-30 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja sisse pistetud hambatikk tuleb puhtana välja. Laske koogil vähemalt 20-30 minutit vormis jahtuda.
Puistake vahetult enne serveerimist täielikult jahtunud koogi peale tuhksuhkrut. Serveerige soovi korral lusikatäie vanillijäätise või vahukoorega!
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.