Naan on India mandril populaarne leivaküpsetis, mida traditsiooniliselt küpsetatakse tandooris (saviahjus). See on pehme ja kergelt nätske ning sobib ideaalselt erinevate roogadega. Seda retsepti on lihtne järgida ja sellest saab iga kord maitsva, autentse maitsega naani. Olenemata sellest, kas olete India köögi fänn või soovite lihtsalt midagi uut proovida, see retsept meeldib teile kindlasti!
Koostisained:
Valmistamine:
Lahustage pärm suures kausis soojas vees. Laske umbes 10 minutit seista, kuni see on vahutav.
Vahepeal õlitage suur kauss ohtralt.
Segage suhkur, piim, muna ja sool pärmisegusse. Segage juurde nii palju jahu, et tainas oleks pehme.
Sõtkuge tainast 6-8 minutit kergelt jahuga ülepuistatud pinnal, kuni see on ühtlane.
Asetage tainas õliga määritud kaussi, katke see niiske lapiga ja laske umbes 1 tund kerkida, kuni tainas on kahekordistunud.
Lükake tainas kergelt jahuga ülepuistatud pinnale ja sõtkuge sisse küüslauk. Nipsake tainast väikesed, umbes golfpalli suurused peotäied (NB! Neid peaks olema umbes 14).
Rullige iga tükk palliks ja asetage see taldrikule. Katke rätikuga ja laske umbes 30 minutit kerkida, kuni tainapallid on kahekordistunud.
Vahepeal kuumutage suur grillpann kõrge kuumuse juures.
Rullige iga tainatükk õhukeseks ringiks.
Pintseldage eelsoojendatud grillpannile veidi sulatatud võid. Asetage paar tainatükki pannile (nii palju kui mahub) ja küpsetage, kuni need on kohevad ja kergelt pruunistunud (ca 2-3 minutit).
Pintseldage võiga küpsetamata küljed, keerake need grillpannil ümber ning küpsetage veel umbes 2-4 minutit. Võtke naanid grillilt ja küpsetage ülejäänud tainapallid.
koostisained
Juhised
Lahustage pärm suures kausis soojas vees. Laske umbes 10 minutit seista, kuni see on vahutav.
Vahepeal õlitage suur kauss ohtralt.
Segage suhkur, piim, muna ja sool pärmisegusse. Segage juurde nii palju jahu, et tainas oleks pehme.
Sõtkuge tainast 6-8 minutit kergelt jahuga ülepuistatud pinnal, kuni see on ühtlane.
Asetage tainas õliga määritud kaussi, katke see niiske lapiga ja laske umbes 1 tund kerkida, kuni tainas on kahekordistunud.
Lükake tainas kergelt jahuga ülepuistatud pinnale ja sõtkuge sisse küüslauk. Nipsake tainast väikesed, umbes golfpalli suurused peotäied (NB! Neid peaks olema umbes 14).
Rullige iga tükk palliks ja asetage see taldrikule. Katke rätikuga ja laske umbes 30 minutit kerkida, kuni tainapallid on kahekordistunud.
Vahepeal kuumutage suur grillpann kõrge kuumuse juures.
Rullige iga tainatükk õhukeseks ringiks.
Pintseldage eelsoojendatud grillpannile veidi sulatatud võid. Asetage paar tainatükki pannile (nii palju kui mahub) ja küpsetage, kuni need on kohevad ja kergelt pruunistunud (ca 2-3 minutit).
Pintseldage võiga küpsetamata küljed, keerake need grillpannil ümber ning küpsetage veel umbes 2-4 minutit. Võtke naanid grillilt ja küpsetage ülejäänud tainapallid.
Jäta tagasiside