Lõhe pokekauss ehk poke bowl (retsept)

lõhe pokekauss ehk poke bowl retsept

Tähistage kala neljapäevi selle vastupandamatu lõhe pokekausi retseptiga. See Hawaii inspiratsiooniga pokekauss on ideaalne tervislik õhtusöök kahele! Soovitatav on lisandid valida enda maitse järgi!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitAeg kokku1 tund

Koostisained:


Pokekauss
 280 g sushi lõhet
 95 g sushi riisi
 1 väike kurk
 2 redist (õhukeselt viilutatud)
 ½ suurt avokaadot (õhukeselt viilutatud)
 1 porgand (riivitud)
 7 g merevetikasalatit (valikuline)
 40 g mangot (kuubikuteks lõigatud)
 2 spl marineeritud ingverit (valikuline)
 1 tl röstitud seesamiseemneid
 4 spl vürtsikat aioli
Kaste
 1 küüslauguküüs (hakitud)
 1 tl ingverit (riivitud või ingveripastat)
 2 spl mirin kastet
 2 spl sojakastet
 60 ml sidrunimahla
 1 spl röstitud seesamiõli
 1 spl riisiäädikat
 3 rohelist sibulat

Valmistamine:


1

Kastme valmistamiseks vispeldage suures kausis hakitud küüslauk, ingver, mirin kaste, sojakaste, sidrunimahl, õli, riisiäädikas ja tükeldatud roheline sibul ühtlaseks. Tõstke 1/3 kastmest kõrvale hilisemaks kasutamiseks.

2

Viilutage lõhe 2,5 cm kuubikuteks ja lisage kastme hulka. Segage hästi läbi nii, et lõhe oleks üleni kastmega kaetud.

3

Marineerige 15-45 minutit, kuid mitte kauem kui 1 tund. Kui lõhe on valmis, võtke see marinaadist välja ja visake ülejäänud marinaad ära.

4

Vahepeal keetke riis vastavalt pakendi juhistele.

5

Jagage keedetud riis kaussidesse ja lisage peale marineeritud lõhe, viilutatud kurk, redised, avokaado, merevetikasalat, marineeritud ingver ja mango.

6

Piserdage peale varem kõrvale asetatud kaste või vürtsikas aioli ning puistake üle seesamiseemnetega.

koostisained

Pokekauss
 280 g sushi lõhet
 95 g sushi riisi
 1 väike kurk
 2 redist (õhukeselt viilutatud)
 ½ suurt avokaadot (õhukeselt viilutatud)
 1 porgand (riivitud)
 7 g merevetikasalatit (valikuline)
 40 g mangot (kuubikuteks lõigatud)
 2 spl marineeritud ingverit (valikuline)
 1 tl röstitud seesamiseemneid
 4 spl vürtsikat aioli
Kaste
 1 küüslauguküüs (hakitud)
 1 tl ingverit (riivitud või ingveripastat)
 2 spl mirin kastet
 2 spl sojakastet
 60 ml sidrunimahla
 1 spl röstitud seesamiõli
 1 spl riisiäädikat
 3 rohelist sibulat

Juhised

1

Kastme valmistamiseks vispeldage suures kausis hakitud küüslauk, ingver, mirin kaste, sojakaste, sidrunimahl, õli, riisiäädikas ja tükeldatud roheline sibul ühtlaseks. Tõstke 1/3 kastmest kõrvale hilisemaks kasutamiseks.

2

Viilutage lõhe 2,5 cm kuubikuteks ja lisage kastme hulka. Segage hästi läbi nii, et lõhe oleks üleni kastmega kaetud.

3

Marineerige 15-45 minutit, kuid mitte kauem kui 1 tund. Kui lõhe on valmis, võtke see marinaadist välja ja visake ülejäänud marinaad ära.

4

Vahepeal keetke riis vastavalt pakendi juhistele.

5

Jagage keedetud riis kaussidesse ja lisage peale marineeritud lõhe, viilutatud kurk, redised, avokaado, merevetikasalat, marineeritud ingver ja mango.

6

Piserdage peale varem kõrvale asetatud kaste või vürtsikas aioli ning puistake üle seesamiseemnetega.

Lõhe pokekauss ehk poke bowl