Estragoni kana (retsept)

Viimati uuendatud: 17/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Estragoni kana retsept

See maitsev prantsusepärane Estragoni kana valmib vaid 30 minutiga ning sobib ideaalselt kartulite või hautatud köögiviljade juurde. Te ei pea kasutama eraldi potte ja panne või olema prantsuse köögi ekspert. See roog valmib vaid ühel pannil ja on imelihtne.

Prantsuse kööki mainides arvavad paljud inimesed, et alati on tegemist komplekssete juhiste ja tundide pikkuste ootamiste või hautamistega, kuid see maitsev Estragoni kana, või teise nimega Tarragoni kana on imelihtne ja sobib ideaalselt lihtsaks argiroaks teie perele.

Estragoni kana saab oma nime Estragoni nimelisest maitsetaimest, mida kasutatakse marineerimisel, puljongites ja ka köögivilja- ning seente roogades. Kui te ei leia poest seda erilist ürti värskelt, võite kasutada ka kuivatatud estragoni.

Prantsuse köögile omapäraselt on siin retseptis ka valge vein ning vahukoor selle mõnusa ja kreemise maitse lisamiseks. Kuid olge tähelepanelikud, et valge vein jõuaks enne kastme valmimist piisavalt redutseeruda.

Serveerige seda maitsvat kanarooga näiteks koos röstitud kartulite või kartulipüreega. Või hoopis hautage köögivilju nagu brokkolit ja rohelisi ube, sest ka nende juurde sobib see kreemine kana ideaalselt.

Estragoni kana

Estragoni kana on tuntud klassikaline prantsuse roog, vahel tuntud ka Tarragoni kana nime all, mis on kreemine ning värske ühepanniroog.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 386kcal

Koostisosad 

  • 1 ½ spl oliiviõli
  • 4 väikest kana rinnafileed
  • 1 hakitud punane sibul
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 160 ml kuiva valget veini
  • 125 ml kanapuljongit
  • 125 ml vahukoort
  • 1 spl maisitärklist
  • 1 spl värsket hakitud estragoni või 1 tl kuivatatud estragoni
  • hakitud peterselli serveerimiseks
  • soola ja musta pipart maitsestamiseks

Valmistamine

  1. Kuumutage pannil oliiviõli.
  2. Maitsestage kanarinnafilee tükid soola ja pipraga.
  3. Praadige kanafileed 3-5 minutit mõlemalt poolt ning seejärel eemaldage pannilt.
  4. Lisage vajadusel pannile õli juurde. Praadige sibul ja küüslauk, kuni sibul on pehme.
  5. Valage juurde valge vein ning keetke mõned minutit, kuni vein on redutseerunud.
  6. Valage juurde kanapuljong ja vahukoor koos värske estragoniga. Keetke kastet mõned minutid.
  7. Lisage eraldi kausis maisitärklisele juurde veidi vett ning segage läbi. Lisage segu kastmele ning segage, kuni kaste pakseneb.
  8. Asetage kana rinnafilee tükid tagasi kastmesse ning hautage kaane all madalal kuumusel 5-10 minutit.
  9. Serveerige värske peterselli ja estragoniga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 386kcalSüsivesikud: 8gValgud: 49gRasvad: 13gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 151mgSool: 383mgPotassium: 981mgKiudained: 1gSugar: 2gA-Vitamiin: 197IUC-Vitamiin: 6mgKaltsium: 53mgRaud: 2mgMagneesium: 73mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    386
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    13
    g
    20
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    3
    g
    19
    %
    Kolesterool
     
    151
    mg
    50
    %
    Sool
     
    383
    mg
    17
    %
    Potassium
     
    981
    mg
    28
    %
    Süsivesikud
     
    8
    g
    3
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    49
    g
    98
    %
    A-Vitamiin
     
    197
    IU
    4
    %
    C-Vitamiin
     
    6
    mg
    7
    %
    Kaltsium
     
    53
    mg
    5
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    73
    mg
    18
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.