Orsotto seentega (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Orsotto seentega retsept

Orsotto seentega on veetlev roog, mis ühendab risotto kreemja headuse seente maheda ja soolase maitsega. Perfektseks keedetud odrakruubid imavad endasse kõik maitsed, mille tulemuseks on sametine ja rahuldustpakkuv tekstuur. Iga suutäiega naudite südamlikke seeni, lõhnavat küüslauku ja aromaatseid ürte, mis muudavad selle roa kulinaarnseks naudinguks.

Orsotto seentega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 454kcal

Koostisosad 

  • 30 g võid
  • 2 küüslauguküünt
  • ½ sibulat
  • 225 g seeni
  • 225 g odrakruupi
  • 120 ml kuiva valget veini
  • 720 ml kana- või köögiviljapuljongit
  • maitse järgi soola ja musta pipart
  • 40 g riivitud pecorino romano juustu
  • 60 ml vahukoort
  • ekstra-neitsioliiviõli

Valmistamine

  1. Kuumutage või suurel pannil keskmisel kuumusel, kuni see on sulanud. Lisage hakitud küüslauk ja sibul ning praadige, kuni sibul on pehme ja läbikumav.
  2. Lisage hakitud seened ja küpsetage, kuni kogu vedelik on seentest välja voolanud ja ära auranud ning seened on kenasti pruunistatud. Maitsestage soola ja pipraga.
  3. Lisage odrakruubid ja valge vein. Keetke, pidevalt segades, kuni suurem osa veinist on ära keenud.
  4. Lisage umbes 1/3 puljongist ja keetke keskmiselt madalal kuumusel, pidevalt segades, kuni suurem osa vedelikust on imendunud.
  5. Korrake seda protsessi, kuni odrakruubid on al dente ja pannil on veel veidi vedelikku. Kogu selle protsessi jooksul peaks orsotto vaikselt podisema, et see küpseks õrnalt ja kogu vedelik ära ei aurustuks.
  6. Vähendage kuumust madalale ja segage sisse pecorino juust ja vahukoor. Maitsestage soola ja pipraga.
  7. Garneerige soovi korral riivitud pecorino juustu, sidrunikoore, musta pipra, ekstra neitsioliiviõli ja krõbedate seentega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 454kcalSüsivesikud: 51gValgud: 14gRasvad: 17gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 44mgSool: 683mgKiudained: 3gSugar: 4g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    454
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    17
    g
    26
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    9
    g
    56
    %
    Kolesterool
     
    44
    mg
    15
    %
    Sool
     
    683
    mg
    30
    %
    Süsivesikud
     
    51
    g
    17
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    4
    g
    4
    %
    Valgud
     
    14
    g
    28
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.