Parimad Retseptid logo

Mandlipiim (retsept)

Viimati uuendatud: 21/11/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Mandlipiim retsept

Poest ostetud mandlipiim on küll mugav, kuid kodune mandlipiim pakub ainulaadset maitset ja kvaliteeti, mida ükski tööstuslik versioon ületada ei suuda. See on kreemjas, rikkaliku pähklimaitsega ning valmistatud ainult kahest koostisosast: mandlitest ja veest.

Omatehtud mandlipiim on puhas ja naturaalne, ilma lisaainete ja säilitusaineteta, mis teeb sellest tervisliku ja maitsva valiku igaks toidukorraks. Selle valmistamine on üllatavalt lihtne – mandlid tuleb leotada, seejärel blenderdada ja kurnata. Protsess ei nõua keerukaid seadmeid ega spetsiaalseid oskusi, mistõttu on see kergesti teostatav ka kodustes tingimustes.

Mandlipiim sobib suurepäraselt smuutidesse, pudingitesse, humusesse, küpsetistesse, ning isegi soolastesse roogadesse, nagu näiteks kananagitsad. Kui soovite katsetada, võib mandlipiima muuta ka šokolaadimandlipiimaks, lisades veidi kakaopulbrit ja blenderdades, kuni segu on ühtlane. Selle mitmekülgsus võimaldab igasuguseid maitsvaid variatsioone ja uusi retsepte.

Mandlite valik

Parima tulemuse saavutamiseks on soovitatav kasutada mahedaid tooreid mandleid, kuna röstitud või soolatud mandlid võivad muuta mandlipiima maitse soovimatuks. Kuigi mandlite leotamine öö läbi annab kõige kreemisema tulemuse, võib kiiremal juhul leotada mandleid ka kuumas vees 1–2 tundi. Leotamine pehmendab mandlid, mis teeb neist blenderdamisel kergesti püreeritava massi, tagades ühtlase ja sileda piima tekstuuri.

Mandlipiima säilitamine

Kodune mandlipiim säilib külmikus kuni kolm päeva, kuid see on alati kõige parem värskelt valmistatuna. Kuna selle valmistamine on lihtne ja kiire, pole vaja teha suuri koguseid ette. Kui pärast mandlipiima valmistamist jääb alles mandlipuru ehk mandlijahu, saab seda kuivatada ja kasutada hiljem näiteks küpsetistes, müslis või jogurti lisandina.

Oluline on ka piima õigesti säilitada. Hoike seda õhukindlas anumas ja veenduge, et mandlipiim oleks korralikult segatud enne kasutamist, kuna naturaalne mandlipiim kipub kihistuma.

Mandlipiim

Kodune, kreemjas, maitseküllane mandlipiim, mis säilib külmikus kuni nädal aega. See eraldub aja jooksul. Lihtsalt segage või raputage seda enne kasutamist!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Aeg kokku: 10 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 219kcal

Koostisosad 

  • 150 g tooreid mandleid üleöö leotatud
  • 830 ml filtreeritud vett

Valikuline magustaja

  • 2 spl vahtrasiirupit
  • 1 tl puhast vanilliekstrakti

Valmistamine

  1. Blenderdage mandlid ja vesi blenderis ühtlaseks ja kreemjaks.
  2. Asetage marli suure kausi kohale ja sõelake piim, pigistage välja nii palju vedelikku kui võimalik.
  3. Lisage soovi korral vahtrasiirup ja vaniljeekstrakt.

Toitumisalane teave

Kalorid: 219kcalSüsivesikud: 8gValgud: 8gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 11mgPotassium: 276mgKiudained: 5gSugar: 2gA-Vitamiin: 0.4IUKaltsium: 108mgRaud: 1mgMagneesium: 103mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Alkoholivabad joogid ja kokteilid

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    219
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    19
    g
    29
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Sool
     
    11
    mg
    0
    %
    Potassium
     
    276
    mg
    8
    %
    Süsivesikud
     
    8
    g
    3
    %
    Kiudained
     
    5
    g
    21
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    8
    g
    16
    %
    A-Vitamiin
     
    0.4
    IU
    0
    %
    Kaltsium
     
    108
    mg
    11
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    103
    mg
    26
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.