Red Velvet kook on klassikaline magustoit, mida kõik armastavad. See vastupandamatu punane sametkook on oma rikkaliku, sametise tekstuuri ja sügava, elava värviga tõeline maiuspala, mis jätab teid rohkem paluma. Magus, pehme ja õrn koogipõhi koos hapuka toorjuustukreemiga on ideaalseks koosluseks. Serveerige seda kooki näiteks koos marjade ja šokolaadipuruga.
Koostisained:
Valmistamine:
Määrige kaks 20 cm läbimõõduga koogivormi kergelt või ja jahuga (võite vooderdada ka lihtsalt küpsetuspaberiga).
Sõeluge keskmisesse kaussi kokku jahu, sool ja küpsetuspulber.
Vahustage või keskmisel kiirusel koos suhkru ja vaniljeekstraktiga kergeks ja kohevaks vahuks.
Lisage ükshaaval munad ning vahustage ühtlaseks.
Sõeluge hulka kakaopulber ja segage korralikult läbi.
Segage eraldi kausis kokku petipiim, äädikas ja punane toiduvärv.
Keerake mikser madalale kiirusele ning lisage võisegu hulka pool jahusegust ja seejärel pool petipiimasegust. Segage ühtlaseks. Korrake ülejäänud jahu ja petipiimaga. Vajadusel kraapige vahepeal kausi servi.
Jagage tainas ettevalmistatud koogivormide vahel ning küpsetage umbes 30-35 minutit või kuni kookide keskosa on elastne.
Kui koogid on valmis, laske neil vormis umbes 10 minutit jahtuda. Seejärel eemaldage vormist ja laske täielikult jahtuda.
Vahustage suures kausis või ja toorjuust keskmisel kiirusel ühtlaseks ja kohevaks.
Lisage vaniljeekstrakt ja sool.
Seejärel keerake mikseri kiirus madalale ning lisage vähehaaval tuhksuhkur. Suurendage kiirust ja mikserdage kreem ühtlaseks. Vajadusel kraapige vahepeal spaatli või lusikaga kausi servi.
Lõigake mõlemad jahtunud koogipõhjad pooleks nii, et saate 4 õhukest ringi.
Asetage üks koogikiht serveerimistaldrikule ning määrige peale umbes 1/5 glasuurist. Seejärel asetage peale teine kookikiht ning katke glasuuriga. Jätkake samamoodi kõikide põhjadega.
Pärast viimast koogikihti määrige ülejäänud glasuur koogi peale ja ka külgedele.
Jahutage kooki umbes 1 tund või kuni glasuur on tahenenud. Seejärel kaunistage endale meelepäraselt.
Kook säilib toatemperatuuril kuni 2 päeva või külmkapis kaetuna kuni 1 nädal.
koostisained
Juhised
Määrige kaks 20 cm läbimõõduga koogivormi kergelt või ja jahuga (võite vooderdada ka lihtsalt küpsetuspaberiga).
Sõeluge keskmisesse kaussi kokku jahu, sool ja küpsetuspulber.
Vahustage või keskmisel kiirusel koos suhkru ja vaniljeekstraktiga kergeks ja kohevaks vahuks.
Lisage ükshaaval munad ning vahustage ühtlaseks.
Sõeluge hulka kakaopulber ja segage korralikult läbi.
Segage eraldi kausis kokku petipiim, äädikas ja punane toiduvärv.
Keerake mikser madalale kiirusele ning lisage võisegu hulka pool jahusegust ja seejärel pool petipiimasegust. Segage ühtlaseks. Korrake ülejäänud jahu ja petipiimaga. Vajadusel kraapige vahepeal kausi servi.
Jagage tainas ettevalmistatud koogivormide vahel ning küpsetage umbes 30-35 minutit või kuni kookide keskosa on elastne.
Kui koogid on valmis, laske neil vormis umbes 10 minutit jahtuda. Seejärel eemaldage vormist ja laske täielikult jahtuda.
Vahustage suures kausis või ja toorjuust keskmisel kiirusel ühtlaseks ja kohevaks.
Lisage vaniljeekstrakt ja sool.
Seejärel keerake mikseri kiirus madalale ning lisage vähehaaval tuhksuhkur. Suurendage kiirust ja mikserdage kreem ühtlaseks. Vajadusel kraapige vahepeal spaatli või lusikaga kausi servi.
Lõigake mõlemad jahtunud koogipõhjad pooleks nii, et saate 4 õhukest ringi.
Asetage üks koogikiht serveerimistaldrikule ning määrige peale umbes 1/5 glasuurist. Seejärel asetage peale teine kookikiht ning katke glasuuriga. Jätkake samamoodi kõikide põhjadega.
Pärast viimast koogikihti määrige ülejäänud glasuur koogi peale ja ka külgedele.
Jahutage kooki umbes 1 tund või kuni glasuur on tahenenud. Seejärel kaunistage endale meelepäraselt.
Kook säilib toatemperatuuril kuni 2 päeva või külmkapis kaetuna kuni 1 nädal.
Jäta tagasiside