Philadelphia sushi (retsept)

Philadelphia sushi retsept

Philadelphia sushi on populaarne sushirull, mis on pärit Ameerika Ühendriikidest. See koosneb tavaliselt suitsulõhest, toorjuustust ja kurgist. Selle rulli maitsete ja tekstuuride kombinatsioon teeb sellest ainulaadse ja maitsva sushi valiku. See sobib suurepäraselt ka sushi algajatele, sest ei sisalda toorest kala.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg10 minutitKüpsetusaeg1 tundAeg kokku1 tund 10 minutit

Koostisained:


 200 g Jaapani lühiteralist riisi
 240 ml vett
 1 ½ spl sushi äädikat
 120 g suitsulõhet
 120 g toorjuustu
 ½ kurki
 2 Nori lehte
 1 spl seesamiseemneid
 wasabit
 sojakastet

Valmistamine:


1

Loputage riisi veega, kuni vesi on selge.

2

Asetage riis riisikeetjasse ning küpsetage tootjapoolsete juhiste järgi. Kui riis on keenud, laske sel 10 minutit riisikeetjas kaane all seista.

3

Asetage riis keraamilisse kaussi ja lisage aeglaselt sushi äädikat, samal ajal segades. Katke kauss niiske lapiga ning asetage kõrvale jahtuma.

4

Asetage sushimatt puhtale tasasele pinnale ning asetage selle peale kile.

5

Tõstke õhuke kiht riisi kile peale, vajutage seda ettevaatlikult bambuslusikaga ning asetage peale nori leht.

6

Murdke suitsulõhe 1 cm ribadeks ning asetage koos toorjuustu ja kurgiga nori peale.

7

Nüüd rullige bambusmatti alustades servast, surudes seda tugevalt, kuni jõuate bambusmati otsa.

8

Võtke sushirull bambusmatilt, eemaldage kile ning rullige seesamiseemnete sees, kuni rull on üleni pealt seemnetega kaetud.

9

Korrake tegevust kuni teil on 4 sushirulli ning seejärel lõigake iga rull ettevaatlikult 8 tükiks.

10

Serveerige koos wasabi ja sojakastmega!

koostisained

 200 g Jaapani lühiteralist riisi
 240 ml vett
 1 ½ spl sushi äädikat
 120 g suitsulõhet
 120 g toorjuustu
 ½ kurki
 2 Nori lehte
 1 spl seesamiseemneid
 wasabit
 sojakastet

Juhised

1

Loputage riisi veega, kuni vesi on selge.

2

Asetage riis riisikeetjasse ning küpsetage tootjapoolsete juhiste järgi. Kui riis on keenud, laske sel 10 minutit riisikeetjas kaane all seista.

3

Asetage riis keraamilisse kaussi ja lisage aeglaselt sushi äädikat, samal ajal segades. Katke kauss niiske lapiga ning asetage kõrvale jahtuma.

4

Asetage sushimatt puhtale tasasele pinnale ning asetage selle peale kile.

5

Tõstke õhuke kiht riisi kile peale, vajutage seda ettevaatlikult bambuslusikaga ning asetage peale nori leht.

6

Murdke suitsulõhe 1 cm ribadeks ning asetage koos toorjuustu ja kurgiga nori peale.

7

Nüüd rullige bambusmatti alustades servast, surudes seda tugevalt, kuni jõuate bambusmati otsa.

8

Võtke sushirull bambusmatilt, eemaldage kile ning rullige seesamiseemnete sees, kuni rull on üleni pealt seemnetega kaetud.

9

Korrake tegevust kuni teil on 4 sushirulli ning seejärel lõigake iga rull ettevaatlikult 8 tükiks.

10

Serveerige koos wasabi ja sojakastmega!

Philadelphia sushi