Jõhvika-apelsini keeks glasuuriga (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Jõhvika-apelsini keeks glasuuriga retsept

See lihtne glasuuriga kaetud jõhvika-apelsini keeks on nii maitsev, et pole arugi saada, et tegemist on vegan koogiga. Õunakaste ja kookosõli muudavad selle keeksi eriliselt mahlaseks.

Jõhvika-apelsini keeks glasuuriga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 50 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 359kcal

Koostisosad 

  • 240 ml mandlipiima
  • 1 spl värskelt riivitud apelsinikoort
  • 120 ml värsket apelsinimahla
  • 80 ml kookosõli
  • 80 ml õunakastet
  • 2 spl jahvatatud linaseemneid
  • 1 spl maisitärklist
  • 250 g valget suhkrut
  • 1 spl vaniljeekstrakti
  • 320 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ¾ tl soola
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • 150 g värskeid või külmutatud jõhvikaid, poolitatud või jämedalt tükeldatud.

Glasuur

  • 260 g tuhksuhkrut
  • 2 spl värsket apelsinimahla
  • 1 spl kookosõli
  • ½ tl vaniljeekstrakti

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini ning määrige 24 cm läbimõõduga keeksivorm kergelt võiga.
  2. Vispeldage suures kausis jõuliselt mandlipiim, apelsinikoor, apelsinimahl, kookosõli, õunakaste, linaseemned ja maisitärklis kokku.
  3. Lisage suhkur ja vaniljeekstrakt ning vispeldage tainas ühtlaseks.
  4. Sõeluge hulka pool jahu kogusest, küpsetuspulber, sool ja sooda ning segage ettevaatlikult läbi. Sõeluge sisse ülejäänud jahu ja segage ühtlaseks.
  5. Lisage hulka jõhvikad ning valage tainas ettevalmistatud keeksivormi.
  6. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 50-55 minutit, kuni kook on paisunud ja hakkab vormi külgedest lahti tõmbuma ning koogi keskele pistetud hambatikk tuleb puhtana välja.
  7. Jahutage vormis 10 minutit, seejärel tõstke keeks jahutusrestile ning laske täielikult jahtuda.
  8. Glasuuri valmistamiseks valage suurde kaussi tuhksuhkur, apelsinimahl, kookosõli ja vaniljeekstrakt ning segage tugevalt, kuni glasuur on paks ja ühtlane, kuid voolav. (Vajaduse korral lahjendage vee või apelsinimahla abil).
  9. Asetage küpsetuspaberi leht koogiresti alla ning valage keeks glasuuriga üle, lastes liigsel glasuuril maha tilkuda.
  10. Laske keeksil umbes 15 minutit seista, kuni glasuur on tahenenud. Kaunistage endale meelepäraselt.

Toitumisalane teave

Kalorid: 359kcalSüsivesikud: 69gValgud: 3gRasvad: 8gKüllastunud rasvhapped: 6gSool: 254mgKiudained: 2gSugar: 45g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Keeksid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    359
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    8
    g
    12
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    6
    g
    38
    %
    Sool
     
    254
    mg
    11
    %
    Süsivesikud
     
    69
    g
    23
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    45
    g
    50
    %
    Valgud
     
    3
    g
    6
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.