Lõhefilee mee-küüslaugu glasuuriga (retsept)

Lõhefilee mee-küüslaugu glasuuriga retsept

Lõhefilee on lihtne, kuid elegantne roog, mis sobib ideaalselt igaks puhuks nõudes teilt minimaalset pingutust. Mee-küüslaugu glasuur muudab roa veelgi erilisemaks, täiendades suurepäraselt lõhe rikkalikku võist maitset ning muutes roa välimuse muljetavaldavaks. Seda retsepti on lihtne valmistada ning teie lõhe on laual vähem kui 30 minutiga, mis teeb sellest roast suurepärase valiku kiireks õhtusöögiks. Serveerige lõhefileed näiteks koos aurutatud köögiviljade või salatiga.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg10 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku30 minutit

Koostisained:


 680 g lõhefileed
 4 küüslauguküünt (hakitud)
 maitse järgi soola
 2 spl võid
 3 spl sojakastet
 3 spl mett
 1 spl värskelt pressitud laimimahla
 60 g viigimarjakreemi
 maitse järgi tšillihelbeid

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 190 kraadini.

2

Veenduge, et lõhe ei oleks üleliigse niiskusega. Kui kasutate külmutatud lõhet, sulatage see täielikult üles ja eemaldage sellest liigne niiskus. Valmistage lõhe ette, patsutades see paberrätikutega kuivaks.

3

Määrige küpsetusvormi põhi võiga ning asetage peale lõhefileed nahk allapoole.

4

Maitsestage lõhe soola ning hakitud küüslauguga. Lisage iga lõhefilee peale õhukesed võiviilud.

5

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 10-12 minutit. Võtke ahjust välja.

6

Glasuuri valmistamiseks segage keskmises, kõrge servaga kausis sojakaste, mesi, värskelt pressitud laimimahla ja viigimahlapulber. Segage kõik hästi läbi. Lisage maitse järgi tšillihelbeid.

7

Määrige glasuur igale lõhefileele.

8

Asetage lõhe ahju tagasi umbes 2-5 minutiks või kuni lõhe on teie maitse järgi küpsenud.
Märkus: Lõhe on valmis, kui see kahvliga kergesti laiali laguneb ja sisetemperatuur on kiirelt mõõdetaval termomeetril 145 kraadi.

koostisained

 680 g lõhefileed
 4 küüslauguküünt (hakitud)
 maitse järgi soola
 2 spl võid
 3 spl sojakastet
 3 spl mett
 1 spl värskelt pressitud laimimahla
 60 g viigimarjakreemi
 maitse järgi tšillihelbeid

Juhised

1

Kuumutage ahi 190 kraadini.

2

Veenduge, et lõhe ei oleks üleliigse niiskusega. Kui kasutate külmutatud lõhet, sulatage see täielikult üles ja eemaldage sellest liigne niiskus. Valmistage lõhe ette, patsutades see paberrätikutega kuivaks.

3

Määrige küpsetusvormi põhi võiga ning asetage peale lõhefileed nahk allapoole.

4

Maitsestage lõhe soola ning hakitud küüslauguga. Lisage iga lõhefilee peale õhukesed võiviilud.

5

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 10-12 minutit. Võtke ahjust välja.

6

Glasuuri valmistamiseks segage keskmises, kõrge servaga kausis sojakaste, mesi, värskelt pressitud laimimahla ja viigimahlapulber. Segage kõik hästi läbi. Lisage maitse järgi tšillihelbeid.

7

Määrige glasuur igale lõhefileele.

8

Asetage lõhe ahju tagasi umbes 2-5 minutiks või kuni lõhe on teie maitse järgi küpsenud.
Märkus: Lõhe on valmis, kui see kahvliga kergesti laiali laguneb ja sisetemperatuur on kiirelt mõõdetaval termomeetril 145 kraadi.

Lõhefilee mee-küüslaugu glasuuriga