See kuivatatud jõhvikatega jõulukeeks on ideaalne kook pühadeks. See on mõnus ja pehme, mahlane, magus, hapukas ja super maitsev keeks!
Selle keeksi valmistamiseks võite kuivatatud jõhvikate asemel kasutada ka värskeid või külmutatud jõhvikaid. Samuti pidage meeles, et kui soovite siin retseptis suhkrusisaldust vähendada, siis vähendage ka jõhvikate kogust, sest jõhvikad on oma olemuselt väga hapud.
Eelsoojendage ahi 160 kraadini.
Sulatage potis 35g võid ning seejärel asetage kõrvale.
Vispeldage kausis kokku munad ja vanilliekstrakt. Asetage kõrvale.
Mikserdage kausis ülejäänud või koos suhkruga heledaks vahuks. Lisage vahukoor ja mascarpone juust ning mikserdage ühtlaseks.
Eraldi kausis segage kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Sõeluge läbi sõela.
Lisage mascarpone-segule vaheldumisi juurde muna ja kuivained. Segage hoolikalt läbi.
Asetage väiksesse kaussi valge šokolaadi tükid ning raputage peale 1-2 spl jahu. Lisage see tainale ning segage ettevaatlikult. Korrake sama protsessi ka kuivatatud jõhvikatega.
Määrige sulataud võiga keeksivorm. Asetage peale küpsetuspaber. Valage tainas vormi ning ajage lusikaga ühtlaselt laiali. Tehke võinoaga taigna sisse pikuti sälk ning puistake sinna veidi pruuni suhkrut.
Küpsetage ahjus u 60 minutit või kuni hambaork tuleb sissetorgatult puhtana välja. Eemaldage keeks ahjust ja laske sellel 15 minutit jahtuda. Seejärel eemaldage keeks vormist ning laske restil täielikult jahtuda.
Glasuuri valmistamiseks segage kausis kokku või, toorjuust ja vanilliekstrakt. Lisage juurde tuhksuhkur ning segage läbi. Valage kreemine glasuur keeksi peale. Asetage keeks külmikusse, kuni glasuur on tahkunud.
Kaunistuse valmistamiseks sulatage mikrolaineahjus valge šokolaad koos õliga. Segage läbi.
Kui keeks on jahtunud, niristage peale valge šokolaad ning kaunistage jõhvikatega.
Kalorid: 558kcalSüsivesikud: 66gValgud: 6gRasvad: 31gKüllastunud rasvhapped: 18gKolesterool: 104mgSool: 199mgPotassium: 114mgKiudained: 1gSugar: 53gA-Vitamiin: 785IUC-Vitamiin: 0.1mgKaltsium: 88mgRaud: 1mgMagneesium: 9mg