Jõulukeeks kuivatatud jõhvikatega (retsept)

Viimati uuendatud: 03/12/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Jõulukeeks kuivatatud jõhvikatega retsept

See kuivatatud jõhvikatega jõulukeeks on ideaalne kook pühadeks. See on mõnus ja pehme, mahlane, magus, hapukas ja super maitsev keeks!

Selle keeksi valmistamiseks võite kasutada nii värskeid kui ka külmutatud jõhvikaid kuivatatud jõhvikate asemel. Samuti pidage meeles, et kui soovite siin retseptis suhkrusisaldust vähendada, siis vähendage ka jõhvikate sisaldust, sest jõhvikad on oma olemuselt väga hapud.

Jõulukeeks kuivatatud jõhvikatega

Siin on teie pühadelauale ideaalne magustoit – see mahlane, hapukas ja magus kuivatatud jõhvikatega jõulukeeks.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 1 hour 5 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour 35 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 558kcal

Koostisosad 

Keeks

  • 180 g jahu
  • ½ tsp küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 2 ½ spl võid
  • 3 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 110 g võid
  • 300 g suhkrut
  • 120 ml vahukoort
  • 120 g mascarpone juustu
  • 150 g valge šokolaadi tükke
  • 120 g kuivatatud jõhvikaid

Glasuur

  • 60 g toasooja võid
  • 120 g toorjuustu
  • 110 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti

Kaunistamiseks

  • 80 g valge šokolaadi tükke
  • 1 spl õli
  • peotäis jõhvikaid

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 160 kraadini.
  2. Sulatage potis 2 1/2 spl võid ning kuumutage, kuni muutub pruunikaks. Asetage kõrvale.
  3. Vispeldage kausis kokku munad ja vanilliekstrakt. Asetage kõrvale.
  4. Mikserdage kausis või ja seejärel lisage suhkur. Segage, kuni segu on ühtlane. Lisage vahukoor ja mascarpone juust ning mikserdage ühtlaseks.
  5. Segage kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Sõeluge läbi sõela.
  6. Lisage suhkru ja koore segule vaheldumisi juurde muna ja kuivained. Segage hoolikalt läbi.
  7. Asetage väiksesse kaussi valge šokolaadi tükid ning raputage peale 1-2 spl jahu. Lisage see tainale ning segage ettevaatlikult. Korrake sama protsessi ka kuivatatud jõhvikatega.
  8. Määrige võiga keeksivorm. Asetage sinna sisse küpsetuspaber. Valage tainas vormi ning ajage lusikaga laiali ühtlaselt üle vormi. Tehke võinoaga taigna sisse pikuti sälk ning puistake sinna veidi pruuni suhkrut.
  9. Küpsetage ahjus 60 minutit või kuni hambaork tuleb keskelt puhtana välja. Eemaldage keeks ahjust ja laske sellel jahtuda 15 minutit. Seejärel eemaldage keeks vormist ning laske restil täielikult jahtuda.
  10. Segage glasuuri valmistamiseks kausis miksriga kokku või, toorjuust ja vanilliekstrakt. Lisage juurde tuhksuhkur ning segage läbi. Valage kreemine glasuur keeksi peale. Asetage keeks külmikusse, kuni glasuur on tahkunud.
  11. Kaunistuse valmistamiseks sulatage mikrolaineahjus valge šokolaadi tükid koos õliga. Segage läbi.
  12. Kui keeks on jahtunud, niristage peale valget šokolaadi ning kaunistage jõhvikatega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 558kcalSüsivesikud: 66gValgud: 6gRasvad: 31gKüllastunud rasvhapped: 18gKolesterool: 104mgSool: 199mgPotassium: 114mgKiudained: 1gSugar: 53gA-Vitamiin: 785IUC-Vitamiin: 0.1mgKaltsium: 88mgRaud: 1mgMagneesium: 9mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Keeksid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    558
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    31
    g
    48
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    18
    g
    113
    %
    Kolesterool
     
    104
    mg
    35
    %
    Sool
     
    199
    mg
    9
    %
    Potassium
     
    114
    mg
    3
    %
    Süsivesikud
     
    66
    g
    22
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    53
    g
    59
    %
    Valgud
     
    6
    g
    12
    %
    A-Vitamiin
     
    785
    IU
    16
    %
    C-Vitamiin
     
    0.1
    mg
    0
    %
    Kaltsium
     
    88
    mg
    9
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    9
    mg
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.