Dim Sum (retsept)

Viimati uuendatud: 09/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Dim Sum retsept

Õppige, kuidas lihtsalt kodus valmistada seda traditsioonilist Hiina rooga, mida leiab paljudes Hiina restoranides üle maailma. See õrn ja rikkaliku sisuga “pelmeen” viib selle teie jaoks uuele tasemele.

Dim Sumi tehakse paljude erinevate täidistega ning selles retseptis on õpetus, kuidas valmistada Dim Sumi kolme erineva täidisega: värske kreveti täidis, sealiha täidis ja seenetäidis koos krevettidega.

Dim Sum

Kodus valmistatud hiinapärane Dim Sum on nüüd imelihtne ka ise valmistada ja kolme erineva täidisega: kreveti-, seene- ja sealihatäidisega.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Portsionit: 20 pelmeeni
Kalorid: 183kcal

Koostisosad 

Tainas

  • 250 g nisujahu
  • 170 ml kuuma vett
  • 80 ml külma vett

Krevetitäidis

  • 180 g hakitud krevette
  • soola ja pipart maitsestamiseks
  • ½ tl suhkrut
  • 2 tl maisijahu
  • 1 hakitud porgand

Seenetäidis

  • 200 g seahakkliha
  • 200 g hakitud krevette
  • 2 shitake seent
  • 50 g värskeid bambuse võrseid
  • soola ja pipart maitsestamisesk
  • 1 spl maisijahu
  • 1 suur muna
  • 1 tl seesamiõli

Sealihatäidis

  • 600 g seahakkliha
  • 1 tl purustatud küüslauku
  • 1 tl sojakastet
  • ½ tl soola
  • 2 tl seesamiõli
  • 1 tl maisijahu

Valmistamine

Tainas

  1. Asetage jahu kuivale pinnale ning lisage vaikselt juurde vesi ning sõtkuge sellest ühtlane tainas.

Täidised

  1. Segage kokku eraldi täidised igas kausis, segades täidise koostisosad kokku. Hoidke külmikus 2 tundi.

Dim Sum

  1. Rullige tainas pikaks silindriks ning jaotage see 20 võrdseks osaks.
  2. Vajutage 1 taina osa laiaks kettaks. Lisage 1 tl täidist ning sulgege tainas selle ümber. Voltige oma enda soovi järgi. Korrake seda iga taina osaga.
  3. Paigutage pelmeenid rasvainega määritud aurutisse ning küpsetage 6 minutit kõrgel kuumusel. Serveerige sojakastme ja balsamiäädikaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 183kcalSüsivesikud: 11gValgud: 12gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 69mgSool: 129mgPotassium: 202mgKiudained: 1gSugar: 0.4gA-Vitamiin: 526IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 24mgRaud: 1mgMagneesium: 19mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Kalaroad, Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    183
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    10
    g
    15
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    3
    g
    19
    %
    Kolesterool
     
    69
    mg
    23
    %
    Sool
     
    129
    mg
    6
    %
    Potassium
     
    202
    mg
    6
    %
    Süsivesikud
     
    11
    g
    4
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    0.4
    g
    0
    %
    Valgud
     
    12
    g
    24
    %
    A-Vitamiin
     
    526
    IU
    11
    %
    C-Vitamiin
     
    1
    mg
    1
    %
    Kaltsium
     
    24
    mg
    2
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    19
    mg
    5
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.