Parimad Retseptid logo

Gumbo (retsept)

Viimati uuendatud: 09/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Gumbo retsept

Gumbo on Ameerikas, Lousianas tuntud lõunapärane hautis, kus on palju traditsioone ja koostisosi kokku kombineeritud. Proovige seda klassikalist Cajuni Gumbot koos riisiga ning avastage, kui maitseküllane ja lihtne see on.

Gumbo on hautis, mis on tehtud jahust ja rasvast ning mis sisaldab erinevaid köögivilju ning erinevat liha vorstist kuni kanalihani. See tume jahu ja või segu on selle hautise baas ning see nõuab pidevat segamist ja kuumutamist, et õige konsistents saada.

Gumbo

Nautige seda maitsvat ja kodust Ameerikast pärit hautist nimega Gumbo, kus saavad kokku aromaatsed köögiviljad ning maitsev vorst ja kanaliha.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 30 minutes
Aeg kokku: 2 hours
Portsionit: 8
Kalorid: 417kcal

Koostisosad 

  • 1 keskmine paprika
  • 1 sibul
  • 3 selleri vart
  • 6 küüslaugu küünt
  • ½ peotäit peterselli
  • 2 spl Cajun maitseainet
  • 2 tl kuivatatud tüümiani
  • 2 loorberilehte
  • ½ tl cayenne pipart
  • 450 g kondita kanakintsuliha
  • 1 ½ tl soola
  • 1 ½ tl musta pipart
  • 300 g Andouille vorsti või Chorizot
  • 60 ml õli
  • 1 ½ l kanapuljongit
  • 4 spl võid
  • 60 g nisujahu

Valmistamine

  1. Hakkige paprika, sibul ja seller.
  2. Lisage kaussi ülejäänud maitseained: purustatud küüslauk, hakitud petersell, 1 spl Cajun maitseainesegu, tüümian, loorberilehed, cayenne pipar. Segage läbi.
  3. Tükeldage kanaliha 2cm tükkideks. Maitsestage kana soola, pipra ja 1 spl Cajuni maitseaineseguga.
  4. Viilutage vorst ning praadige suures potis u 5 minutit, kuni vorst on pruunistunud. Tõstke vorst taldrikule.
  5. Praadige samas potis kanaliha 1 spl õliga. Praadige u 10 minutit, kuni kana on pruunistunud.
  6. Valmistage või ja jahu segu. Selleks lisage potti 4 spl võid, 60 ml õli ning nisujahu. Kuumutage ja segage pidevalt, kuni tekstuur meenutab sulatatud šokolaadi. Olge ettevaatlik, et segu ei kõrbeks poti põhja.
  7. Lisage potti tükeldatud köögiviljad ning segage läbi. Kuumutage 10 minutit, kuni sibul on klaasjas. Seejärel lisage sisse maitseainete segu, kana ja vorst. Segage ning kuumutage veel 2-3 minutit.
  8. Lisage kanapuljong, tõstke kuumust ning laske hautisel keema minna. Alandage kuumust, katke pott kaanega ning hautage 35-45 minutit, kuni hautis on paksenenud.
  9. Soovi korral serveerige koos valge riisiga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 417kcalSüsivesikud: 12gValgud: 19gRasvad: 33gKüllastunud rasvhapped: 10gKolesterool: 106mgSool: 1525mgPotassium: 402mgKiudained: 2gSugar: 3gA-Vitamiin: 1659IUC-Vitamiin: 21mgKaltsium: 38mgRaud: 2mgMagneesium: 29mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad, Kalaroad

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    417
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    33
    g
    51
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    10
    g
    63
    %
    Kolesterool
     
    106
    mg
    35
    %
    Sool
     
    1525
    mg
    66
    %
    Potassium
     
    402
    mg
    11
    %
    Süsivesikud
     
    12
    g
    4
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    3
    g
    3
    %
    Valgud
     
    19
    g
    38
    %
    A-Vitamiin
     
    1659
    IU
    33
    %
    C-Vitamiin
     
    21
    mg
    25
    %
    Kaltsium
     
    38
    mg
    4
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    29
    mg
    7
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.