Jambalaya (retsept)

Viimati uuendatud: 15/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Jambalaya retsept

Jambalaya on kuulus ühe-panni roog, mis sisaldab erinevat proteiini nagu kanaliha, vorsti, krevette koos riisiga. See mõnus pajaroog on suurepärane argiroog, mis teeb seest soojaks.

Lisaks lihale ja krevettidele on selles pajaroas ka aromaatsed köögiviljad nagu paprika, sibul ja seller, mis lisavad rohkelt maitset. Autentne jambalaya sisaldab alati nii kanaliha, vorsti kui ka mereande nagu krevette. Koos tomatise riisiga küpseb koos kõik ühes potis, kuni kõik on küpsenud ja kohe on see ka valmis serveerimiseks.

Jambalaya

Proovige seda Ameerikas kuulsat ja autentset jambalayat, mis valmib vaid ühel pannil ning on pungil erinevatest mõnusatest proteiinidest ja köögiviljadest.,
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 6
Kalorid: 668kcal

Koostisosad 

  • 3 spl õli
  • 2 spl Cajun maitseainesegu
  • 300 g viilutatud Andouille vorsti
  • 500 g tükeldatud kanaliha
  • 1 hakitud sibul
  • 2 tükeldatud paprikat
  • 2 hakitud sellerivart
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 400 g purustatud tomateid
  • 1 tl soola
  • ½ tl musta pipart
  • 1 tl tüümiani
  • 1 tl oreganot
  • ½ tl tšillihelbeid
  • ½ tl tšillikastet
  • 2 tl Worcerstershite kastet
  • 100 g viilutatud okrat
  • 340 g riisi
  • 750 ml kanapuljongit
  • 500 g krevette
  • rohelist sibulat või peterselli serveerimiseks

Valmistamine

  1. Kuumutage sügaval pannil 1 spl õli. Praadige kergelt vorst ning kana eraldi koos poole Cajuni maitseaineseguga. Tõstke vorst ja kana kõrvale.
  2. Praadige pannil sibul, paprika ning seller, kuni sibul on pehme ja läbipaistev. Lisage küüslauk ning praadige veel 30 sekundit.
  3. Segage sisse purustatud tomatid. Lisage maitseained: sool, pipar, tüümian, oregano, tšillihelbed, tšillikaste, Worcestershire kaste ja ülejäänud Cajuni maitseainesegu. Segage sisse ka okra viilud, kana ja vorst. Kuumutage 5 minutit pidevalt segades.
  4. Lisage juurde riis ja kanapuljong. Laske hautisel keema minna ning alandage kuumust. Katke pann kaanega ning keetke vaikselt 20-25 minutit või kuni kogu vedelik on imendunud ja riis on valmis.
  5. Lisage juurde krevetid ning segage läbi. Katke pann kaanega ning laske hautisel veel 5-6 minutit keeda, kuni krevetid on küpsenud.
  6. Lisage vajadusel juurde maitseaineid ning soovi korral serveerige värske rohelise sibula või peterselliga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 668kcalSüsivesikud: 61gValgud: 51gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 233mgSool: 1593mgPotassium: 1280mgKiudained: 5gSugar: 8gA-Vitamiin: 2839IUC-Vitamiin: 66mgKaltsium: 153mgRaud: 4mgMagneesium: 113mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad, Kalaroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    668
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    25
    g
    38
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    6
    g
    38
    %
    Kolesterool
     
    233
    mg
    78
    %
    Sool
     
    1593
    mg
    69
    %
    Potassium
     
    1280
    mg
    37
    %
    Süsivesikud
     
    61
    g
    20
    %
    Kiudained
     
    5
    g
    21
    %
    Sugar
     
    8
    g
    9
    %
    Valgud
     
    51
    g
    102
    %
    A-Vitamiin
     
    2839
    IU
    57
    %
    C-Vitamiin
     
    66
    mg
    80
    %
    Kaltsium
     
    153
    mg
    15
    %
    Raud
     
    4
    mg
    22
    %
    Magneesium
     
    113
    mg
    28
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.