Karask (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Karask retsept

See maalähedane ja tervislik odrakarask on valmistatud sajaprotsendilisest odrajahust, mis annab sellele erilise maitse. Tekstuur on sarnane maisileivale. See lõikub kergesti ja sellest saab suurepärase röstsaia.

Karask

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 8 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 48 minutes
Portsionit: 16
Kalorid: 169kcal

Koostisosad 

  • 360 g odrajahu
  • ½ tl soola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl küpsetussoodat
  • 2 muna
  • 160 ml petipiima
  • 80 ml oliiviõli
  • 3 spl mett

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige leivavorm kergelt võiga/õliga.
  2. Segage odrajahu, sool, sooda ja küpsetuspulber kokku.
  3. Eraldi kausis vispeldage munad, petipiim, õli ja mesi ühtlaseks.
  4. Valage jahusegu munasegu hulka ja segage ettevaatlikult, kuni on moodustunud ühtlane tainas. Vajadusel lisage petipiima.
  5. Valage tainas leivavormi ja küpsetage 35-40 minutit või kuni keskele torgatud hambatikk tuleb puhtalt välja.

Toitumisalane teave

Kalorid: 169kcalSüsivesikud: 26gValgud: 5gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 24mgSool: 780mgKiudained: 3gSugar: 5g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Leivad ja saiad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    169
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    6
    g
    9
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Kolesterool
     
    24
    mg
    8
    %
    Sool
     
    780
    mg
    34
    %
    Süsivesikud
     
    26
    g
    9
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    5
    g
    6
    %
    Valgud
     
    5
    g
    10
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.