India võikana (retsept)

Viimati uuendatud: 17/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

India võikana retsept

India võikana on tuntud indiapärane roog, mis on ka Eestis populaarseks saanud. India võikana on sarnane teisele india köögi roale Tikka Masala, ning on üks populaarsematest India roogadest üle kogu maailma.

Nüüd on seda mõnusat võikana lihtne ka kodus valmistada, mis saab kindlasti teie lemmikuks ja konkureerib restoranides saadavaga. See aromaatne karrikaste soovib vaid mõnda indiapärast maitseainet, mida on ka tänapäeval poodidest väga lihtne leida.

Võikana pärineb 1940. aastate Põhja-Indiast ning originaalselt kannab nime murgh makhani. Tavapärane nimetus võikana tuleneb asjaolust, et see maitsev kaste, milles on marineeritud kanafilee tükid, on mõnusalt võine ja kreemine. Paljud restoranid lisavad kastmele juurde suurtes kogustes võid, kuid siin retseptis on eelistatud kastme alguses Ghee kasutamist, mis on oma olemuselt selitatud või. Seega ei tundu see kaste nii raske ja rasvane, kuid on sama maitsev.

Kanafileed võite julgelt marineerida ka aja olemasolu korral üleöö, mis kindlustab veelgi tugevama ja parema maitse. Samuti kohandage tšillipulbri lisamist oma soovi järgi, eriti kui sööjate hulgas on lapsi, kes vürtsikat toitu ei eelista.

India võikana

Super lihtne ja maitseküllane India võikana on tuntud India roog, mida on nüüd lihtne ka valmistada teie enda kodus. Serveerige seda koos maitsva Naani leivaga ning see võikana saab kindlasti teie lemmikuks.
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 560kcal

Koostisosad 

Kanamarinaad

  • 800 g kanafilee kuubikuid
  • 120 ml maitsestamata jogurtit
  • 1 ½ spl hakitud küüslauku
  • 1 spl riivitud ingverit
  • 2 tl garam masalat
  • 1 tl kurkumit
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • 1 tl punast tšillipulbrit
  • 1 tl soola

Kaste

  • 2 spl oliiviõli
  • 2 spl gheed või 1 spl võid + 2 spl õli
  • 1 hakitud suur sibul
  • 1 ½ spl tükeldatud küüslauku
  • 1 spl riivitud ingverit
  • 1 ½ tl jahvatatud köömneid
  • 1 ½ tl garam masalat
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 400 g purustatud tomateid
  • 1 tl punast tšillipulbrit
  • 1 ¼ tl soola
  • 240 ml vahukoort
  • 1 spl suhkrut
  • ½ tl lambaläätse lehti

Valmistamine

  1. Segage kokku kanafileetükid marinaadi koostisosadega. Jätke 30 minutiks kuni üleöö marineerima.
  2. Kuumutage õli pannil ning praadige marineeritud kanafileed 3 minutit mõlemalt poolt. Asetage kõrvale.
  3. Kuumutage samal pannil ghee või õli ja või segu. Praadige sibulat umbes 6 minutit ning seejärel lisage juurde küüslauk ja ingver ning praadige veel 1 minut.
  4. Lisage juurde koriander, köömned ning garam masala. Kuumutage 20 sekundit pidevalt segades.
  5. Lisage juurde purustatud tomatid, tšillipulber ja sool. Keetke 10-15 minutit, pidevalt segades, kuni kaste pakseneb.
  6. Eemaldage pann tulelt, valage segu blendrisse ning blenderdage, kuni segu on ühtlane.
  7. Valage püreestatud kaste tagasi pannile. Segage sisse vahukoor, suhkur ja lambaläätse lehed. Lisage juurde praetud kanafilee tükid ning kuumutage veel 8-10 minutit, kuni kana on küpsenud.
  8. Serveerige koos sooja riisi või Naani leivaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 560kcalSüsivesikud: 17gValgud: 34gRasvad: 40gKüllastunud rasvhapped: 14gKolesterool: 148mgSool: 1295mgPotassium: 705mgKiudained: 3gSugar: 9gA-Vitamiin: 755IUC-Vitamiin: 14mgKaltsium: 118mgRaud: 4mgMagneesium: 64mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    560
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    40
    g
    62
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    14
    g
    88
    %
    Kolesterool
     
    148
    mg
    49
    %
    Sool
     
    1295
    mg
    56
    %
    Potassium
     
    705
    mg
    20
    %
    Süsivesikud
     
    17
    g
    6
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    9
    g
    10
    %
    Valgud
     
    34
    g
    68
    %
    A-Vitamiin
     
    755
    IU
    15
    %
    C-Vitamiin
     
    14
    mg
    17
    %
    Kaltsium
     
    118
    mg
    12
    %
    Raud
     
    4
    mg
    22
    %
    Magneesium
     
    64
    mg
    16
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.