Parimad Retseptid logo

Kanakarri (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Kanakarri retsept

Särtsakas kana, mis on marineeritud harmoonilise vürtside ja maitsetaimede seguga ning hautatud aromaatses, rikkalikus ja sametises karrikastmes. Iga lusikatäis on ahvatlevate maitsete sümfoonia. Õrn kana imab maitsed endasse, mille tulemuseks on roog, mis paneb teie maitsemeeled rõõmust tantsima. Serveerige kanakarrit näiteks koos basmati riisi või naan- leivaga.

Kanakarri

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 362kcal

Koostisosad 

Vürtside segu

  • 1 ½ tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • ½ tl kurkumit
  • ½ tl purustatud apteegitilli seemneid
  • ½ tl jahvatatud kaneeli
  • ½ tl jahvatatud musta pipart
  • ¼ tl jahvatatud sinepit
  • ¼ tl jahvatatud nelki

Kanakarri

  • 2 spl oliiviõli
  • 1 väike kollane sibul
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 spl hakitud värsket ingverit
  • 240 ml kanapuljongit
  • 170 g nõrutatud konservtomateid või kooritud värskeid tomateid
  • maitse järgi soola
  • maitse järgi Cayenne'i pipart
  • 680 g kanarinnafileed
  • 1 tl maisitärklist (segatuna 2 tl veega)
  • 80 ml vahukoort
  • 2 spl hakitud koriandrit

Valmistamine

Vürtside segu

  1. Karri maitseaine valmistamiseks segage kõik vürtside segu koostisained omvahel kokku ning asetage seejärel kõrvale.
  2. Lihtsama alternatiivina võite kasutada ka poest ostetud valmis karri maitseainesegu.

Kanakarri

  1. Kuumutage oliiviõli pannil keskmisel kuumusel.
  2. Lisage hakitud sibul ja praadige umbes 4-6 minutit, kuni see on kergelt kuldpruun.
  3. Lisage hakitud küüslauk ja ingver ning praadige veel 30 sekundit, seejärel lisage varem valmistatud vürtside segu ja segage korralikult läbi.
  4. Valage hulka kanapuljong ja tükeldatud tomatid ning kuumutage segu keemiseni. Seejärel vähendage kuumust keskmiselt madalale, katke pann kaanega ning hautage umbes 5 minutit.
  5. Valage segu blenderisse ja blenderdage, kuni see on hästi püreestatud ja ühtlane. Seejärel valage tagasi pannile ja kuumutage keskmisel kuumusel.
  6. Maitsestage kaste soola ja cayenne'i pipraga. Seejärel lisage tükeldatud kanafilee.
  7. Laske kastmel keema tõusta. Seejärel vähendage kuumust, katke pann kaanega ja hautage, aeg-ajalt segades, umbes 8-12 minutit, kuni kana on läbiküpsenud.
  8. Viimasel minutil segage soovi korral hulka maisitärklise ja vee segu, et kaste veidi pakseneks (või vajadusel lahjendage seda kanapuljongiga).
  9. Segage hulka vahukoor ja serveerige soojalt koos basmati riisi ja koriandriga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 362kcalSüsivesikud: 7gValgud: 38gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 136mgSool: 726mgKiudained: 1gSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

Populaarsed retseptid: