Valge veini glögi (retsept)

Valge veini glögi retsept

Traditsioonilise saksa Glühwein’i väänduseks on see kerge ja värskendav glögi, mis on siiski täis pühade vürtse ja soojust. Punase veini asemel valgest veinist valmistatud hõõgveini retseptis on nii tsitruseliste kui ka kaneeli nüansse, mis teeb sellest ideaalse pühadejoogi!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg5 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku50 minutit

Koostisained:


 1500 ml kuiva valget veini
 4 kaneelipulka
 2 apelsini
 2 sidrunit
 4 spl apelsinimahla
 10 nelki
 6 spl suhkrut
 4 spl rummi (valikuline)
 tähtaniisi (valikuline)

Valmistamine:


1

Peske ja lõigake apelsin ja sidrun. (NB! Võite mõned viilud kaunistamiseks kõrvale panna.)

2

Lisage vein, puuviljaviilud, kaneel, apelsinimahl, nelk, suhkur, rumm (valikuline) ja tähtaniis (valikuline) keskmise suurusega potti.

3

Kuumutage veini madalal kuumusel umbes 45 minutit. Oluline on, et vein ei keeks, sest muidu aurustub alkohol. Segage aeg-ajalt!

4

Proovige hõõgveini ja lisage maitse järgi veel suhkrut.

5

Valage hõõgvein läbi sõela ning serveerige täiendavate tsitrusviljade ja kaneelipulgaga (valikuline).

koostisained

 1500 ml kuiva valget veini
 4 kaneelipulka
 2 apelsini
 2 sidrunit
 4 spl apelsinimahla
 10 nelki
 6 spl suhkrut
 4 spl rummi (valikuline)
 tähtaniisi (valikuline)

Juhised

1

Peske ja lõigake apelsin ja sidrun. (NB! Võite mõned viilud kaunistamiseks kõrvale panna.)

2

Lisage vein, puuviljaviilud, kaneel, apelsinimahl, nelk, suhkur, rumm (valikuline) ja tähtaniis (valikuline) keskmise suurusega potti.

3

Kuumutage veini madalal kuumusel umbes 45 minutit. Oluline on, et vein ei keeks, sest muidu aurustub alkohol. Segage aeg-ajalt!

4

Proovige hõõgveini ja lisage maitse järgi veel suhkrut.

5

Valage hõõgvein läbi sõela ning serveerige täiendavate tsitrusviljade ja kaneelipulgaga (valikuline).

Valge veini glögi