Go Back
+ servings

Jõulukeeks kuivatatud jõhvikatega

Siin on teie pühadelauale ideaalne magustoit - see mahlane, hapukas ja magus kuivatatud jõhvikatega jõulukeeks.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 1 hour 5 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour 35 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 558kcal

Koostisosad 

Keeks

  • 180 g jahu
  • ½ tsp küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 2 ½ spl võid
  • 3 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 110 g võid
  • 300 g suhkrut
  • 120 ml vahukoort
  • 120 g mascarpone juustu
  • 150 g valge šokolaadi tükke
  • 120 g kuivatatud jõhvikaid

Glasuur

  • 60 g toasooja võid
  • 120 g toorjuustu
  • 110 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti

Kaunistamiseks

  • 80 g valge šokolaadi tükke
  • 1 spl õli
  • peotäis jõhvikaid

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 160 kraadini.
  2. Sulatage potis 2 1/2 spl võid ning kuumutage, kuni muutub pruunikaks. Asetage kõrvale.
  3. Vispeldage kausis kokku munad ja vanilliekstrakt. Asetage kõrvale.
  4. Mikserdage kausis või ja seejärel lisage suhkur. Segage, kuni segu on ühtlane. Lisage vahukoor ja mascarpone juust ning mikserdage ühtlaseks.
  5. Segage kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Sõeluge läbi sõela.
  6. Lisage suhkru ja koore segule vaheldumisi juurde muna ja kuivained. Segage hoolikalt läbi.
  7. Asetage väiksesse kaussi valge šokolaadi tükid ning raputage peale 1-2 spl jahu. Lisage see tainale ning segage ettevaatlikult. Korrake sama protsessi ka kuivatatud jõhvikatega.
  8. Määrige võiga keeksivorm. Asetage sinna sisse küpsetuspaber. Valage tainas vormi ning ajage lusikaga laiali ühtlaselt üle vormi. Tehke võinoaga taigna sisse pikuti sälk ning puistake sinna veidi pruuni suhkrut.
  9. Küpsetage ahjus 60 minutit või kuni hambaork tuleb keskelt puhtana välja. Eemaldage keeks ahjust ja laske sellel jahtuda 15 minutit. Seejärel eemaldage keeks vormist ning laske restil täielikult jahtuda.
  10. Segage glasuuri valmistamiseks kausis miksriga kokku või, toorjuust ja vanilliekstrakt. Lisage juurde tuhksuhkur ning segage läbi. Valage kreemine glasuur keeksi peale. Asetage keeks külmikusse, kuni glasuur on tahkunud.
  11. Kaunistuse valmistamiseks sulatage mikrolaineahjus valge šokolaadi tükid koos õliga. Segage läbi.
  12. Kui keeks on jahtunud, niristage peale valget šokolaadi ning kaunistage jõhvikatega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 558kcalSüsivesikud: 66gValgud: 6gRasvad: 31gKüllastunud rasvhapped: 18gKolesterool: 104mgSool: 199mgPotassium: 114mgKiudained: 1gSugar: 53gA-Vitamiin: 785IUC-Vitamiin: 0.1mgKaltsium: 88mgRaud: 1mgMagneesium: 9mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!