Rummikook (retsept)

Viimati uuendatud: 07/11/2023
Hinnangud puuduvad

Rummikook retsept

Maitsev ja kodune rummikook on väga lihtsalt valmistatav selle retsepti järgi ning jääb imeliselt võine, pehme, kerge ja rammus selle maitsva rummi maitsega.

Selliste kookide puhul on lihtne poest osta valmis koogi tainasegu, kuid selle retsepti järgi saate õppida, kuidas tainast lihtsalt nullist baaskoostisosadest kodus valmistada ja selle võrra tuleb kook palju maitsvam! Vajate selleks vaid tavapärast bundti koogivormi.

Rummikook

See maitsev ja mahlane rummikook on kerge kodus valmistada ning on koos maitsva rummiglasuuriga.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 45 minutes
Küpsetusaeg: 50 minutes
Aeg kokku: 1 hour 35 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 634kcal

Koostisosad 

Rummikook

  • 230 g võid
  • 400 g suhkrut
  • 4 suurt muna
  • 1 munakollane
  • 2 tl vanilliekstrakti
  • 305 g nisujahu
  • 2 ½ tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 180 ml keefiri
  • 80 ml tumedat rummi
  • 120 g hakitud kreeka pähkleid

Rummiglasuur

  • 115 g võid
  • 200 g suhkrut
  • 120 ml tumedat rummi
  • 60 ml vett
  • 1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
  2. Segage kausis miksriga kokku või ja suhkur, kuni saate koheva segu. Segage sisse ükshaavald munad ning seejärel munakollane ja vanilliekstrakt.
  3. Segage eraldi kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Asetage kõrvale.
  4. Segage eraldi kausis kokku keefir ja rumm. Asetage kõrvale.
  5. Segage või ja muna ja suhkru segule juurde vaheldumisi kuivained ja keefiri ja rummi segu, kuni saate ühtlase taina.
  6. Määrige bundti koogivorm rasvainega ja raputage vormi põhja hakitud pähklid. Tõstke lusikaga tainas ühtlaselt vormi.
  7. Küpsetage ahjus 40-55 minutit, kuni hambaork tuleb puhtalt koogist välja. Viimase 5-10 minuti jaoks katke vorm fooliumiga.
  8. Eemaldage kook ahjust ning laske sellel jahtuda, kui valmistate glasuuri.
  9. Tükeldage toasoe või ning asetage suurde potti. Kuumutage või ning lisage juurde suhkur, rumm ja vesi ning segage läbi.
  10. Laske segul ägedalt keema minna, vahepeal segades. Seejärel alandage kuumust ning keetke 6-8 minutit, vahepeal segades. Eemaldage pott pliidilt ning segage sisse vanilliekstrakt.
  11. Kasutage varrast, et torgata kooki mõned augud, seejärel tõstke lusikaga 1/3 glasuurist aukudesse. Laske koogil 10 minutit seista.
  12. Pöörake kook ettevaatlikult ümber ning eemaldage koogivorm. Torgake vardaga veel koogi sisse auke ning valage koogile ülejäänud glasuur. Laske koogil enne serveerimist täielikult jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 634kcalSüsivesikud: 72gValgud: 7gRasvad: 33gKüllastunud rasvhapped: 16gKolesterool: 134mgSool: 401mgPotassium: 103mgKiudained: 1gSugar: 51gA-Vitamiin: 852IUC-Vitamiin: 0.1mgKaltsium: 99mgRaud: 2mgMagneesium: 24mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Keeksid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    634
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    33
    g
    51
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    16
    g
    100
    %
    Kolesterool
     
    134
    mg
    45
    %
    Sool
     
    401
    mg
    17
    %
    Potassium
     
    103
    mg
    3
    %
    Süsivesikud
     
    72
    g
    24
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    51
    g
    57
    %
    Valgud
     
    7
    g
    14
    %
    A-Vitamiin
     
    852
    IU
    17
    %
    C-Vitamiin
     
    0.1
    mg
    0
    %
    Kaltsium
     
    99
    mg
    10
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    24
    mg
    6
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.