Fajita kana (retsept)

Viimati uuendatud: 18/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Fajita kana retsept

Fajita kana on lihtne ja maitsekas argiroog. See on klassikaline Mehhiko retsept, kus mahlakas kana on maitsestatud, praetud ja küpsetatud ideaalselt koos paprika ja sibulaga. Värske laim annab roale maitseküllasust ja hapukust. Tavaliselt serveeritakse seda koos soojade tortillade ja muude lisanditega. Seda tervislikku peresõbralikku retsepti on raske üle trumbata.

Kellele ei meeldiks lihtsad toidud, mis nõuavad vaid paari põhitoorainet? See kana fajita retsept on just nimelt selline. Kõik mida vajate, on vaid kana, paprika, sibul, laimimahl ja vürtsid. Soovi korral ka tortillad serveerimiseks. See on tõesti imelihtne retsept ja valmib ühel pannil vähem kui 30 minutiga.

Kuigi Fajita kana maitseb ka omapäi super hästi, võite te julgelt ka oma enda loomingulisust mängu tuua, mis teeb roa veelgi põnevamaks. Serveerige Fajita kana näiteks portsu hapukoorega või hoopis avokaadoviiludega. Või lisage juurde muid mehhiko tuntud lisandeid nagu pico de gallo ja guacamole. Samuti võite kergema eine jaoks asendada tortillad ka salatilehtedega, saades mõnusa ja värske suupiste.

Fajita kana

Kana fajita on mehhikopärane lihtne ja maitseküllane roog, mida on ideaalne koos sooja tortillaga serveerida. Nautige neid mehhikopäraseid maitseid selle roaga, mis võtab alla 30 minuti.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 16 minutes
Aeg kokku: 26 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 152kcal

Koostisosad 

Kana fajita

  • 3 kana rinnafileed
  • 1 viilutatud sibul
  • 3 viilutatud paprikat
  • 2 spl oliiviõli
  • ½ laimi

Fajita maitseained

  • ½ spl tšillipulbrit
  • ½ spl jahvatatud köömneid
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • ½ tl paprikapulbrit
  • ½ tl oreganot
  • ½ tl soola
  • ¼ tl pipart

Serveerimiseks

  • tortillasid
  • hapukoort valikuline
  • pico de gallot valikuline
  • avokaadot valikuline

Valmistamine

  1. Segage kausis kokku fajita maitseained.
  2. Katke mõlemad kana rinnafilee pooled rohkelt maitseaineseguga ja vajutage see sõrmedega lihasse.
  3. Kuumutage pannil õli ning praadige kanarinnafilee tükke 7-8 minutit mõlemalt poolt.
  4. Samal ajal, kui kana praeb, viilutage paprika ja sibul.
  5. Kui kana on küpsenud, asetage see taldrikule ning praadige pannil sibul ja paprika, umbes 4-5 minutit, pidevalt segades.
  6. Viilutage kanafilee ribadeks ning asetage tagasi pannile. Pigistage peale laimimahla ning segage läbi.
  7. Serveerige koos tortilla ja oma valitud lisanditega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 152kcalSüsivesikud: 10gValgud: 14gRasvad: 7gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 36mgSool: 312mgPotassium: 408mgKiudained: 2gSugar: 4gA-Vitamiin: 2172IUC-Vitamiin: 80mgKaltsium: 31mgRaud: 1mgMagneesium: 29mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    152
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    7
    g
    11
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Kolesterool
     
    36
    mg
    12
    %
    Sool
     
    312
    mg
    14
    %
    Potassium
     
    408
    mg
    12
    %
    Süsivesikud
     
    10
    g
    3
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    4
    g
    4
    %
    Valgud
     
    14
    g
    28
    %
    A-Vitamiin
     
    2172
    IU
    43
    %
    C-Vitamiin
     
    80
    mg
    97
    %
    Kaltsium
     
    31
    mg
    3
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    29
    mg
    7
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.