Kanarisotto (retsept)

kanarisotto retsept

Selle kreemise kanarisotto teeb eriliselt kuninglikus karamelliseeritud sibul ning röstitud kana. Mõnusa lõppviimistluse annab roale peale hakitud Parmesani juust.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku45 minutit

Koostisained:


 2 spl võid
 1 sibul (hakitud)
 60 ml palsamiäädikat
 315 g risotto riisi (Arborio)
 60 ml kuiva valget veini
 1650 ml kuuma kanapuljongit
 2 spl õli
 280 g küpsetatud kanarinnafileed
 soola ja pipart maitse järgi
 2 spl hakitud värsket tüümiani

Valmistamine:


1

Sulatage või pannil keskmisel kuumusel. Lisage hulka sibul ning praadige 15-20 minutit aegajalt segades, kuniks sibul on kenasti pruuniks tõmbunud.

2

Lülitage pliidil kuumus välja ning segage hulka palsamiäädikas. Tõstke pann kõrvale.

3

Kuumutage teisel pannil õli keskmisel kuumusel. Lisage hulka riis ja segage hästi. Pärast 2 minutit kuumutamist valage juurde vein.

4

Tass tassi haaval lisage hulka kuum kanapuljong, samal ajal segades ning kuumust vähendades. Jätkake niimoodi umbes 20 minutit või kuni riis on al dente ja kogu vedelik on imendunud.

5

Lisage hulka kõrvale pandud sibulasegu ning kuumutage mõned minutid. Lisage ka küpsetatud kana ning maitsestage risottot soola ja pipraga. Serveerides lisage peale värsket tüümiani.

koostisained

 2 spl võid
 1 sibul (hakitud)
 60 ml palsamiäädikat
 315 g risotto riisi (Arborio)
 60 ml kuiva valget veini
 1650 ml kuuma kanapuljongit
 2 spl õli
 280 g küpsetatud kanarinnafileed
 soola ja pipart maitse järgi
 2 spl hakitud värsket tüümiani

Juhised

1

Sulatage või pannil keskmisel kuumusel. Lisage hulka sibul ning praadige 15-20 minutit aegajalt segades, kuniks sibul on kenasti pruuniks tõmbunud.

2

Lülitage pliidil kuumus välja ning segage hulka palsamiäädikas. Tõstke pann kõrvale.

3

Kuumutage teisel pannil õli keskmisel kuumusel. Lisage hulka riis ja segage hästi. Pärast 2 minutit kuumutamist valage juurde vein.

4

Tass tassi haaval lisage hulka kuum kanapuljong, samal ajal segades ning kuumust vähendades. Jätkake niimoodi umbes 20 minutit või kuni riis on al dente ja kogu vedelik on imendunud.

5

Lisage hulka kõrvale pandud sibulasegu ning kuumutage mõned minutid. Lisage ka küpsetatud kana ning maitsestage risottot soola ja pipraga. Serveerides lisage peale värsket tüümiani.

Kanarisotto