Krõbe sidruni-rosmariini ahjukana köögiviljadega (retsept)

Krõbe sidruni-rosmariini ahjukana köögiviljadega retsept

See krõbe ja mahlane lihtsasti valmiv ahjukana sobib ideaalselt teie pühadelauale. Värvilised küpsetatud köögiviljad annavad roale erilist effekti.

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg30 minutitKüpsetusaeg1 tund 45 minutitAeg kokku2 tundi 25 minutit

Koostisained:


 2 spl oliiviõli
 4 punast kartulit
 180 g porgandit
 2 varssellerit
 1 magus sibul
 1 terve kana
 maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
 maitse järgi küüslaugupulbrit
 110 g margariini
 1 suur sidrun (viilutatud)
 3 spl hakitud küüslauku
 3 rosmariinioksa

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 200 kraadini.

2

Valage oliiviõli suurde kaussi, lisage sisse tükeldatud kartulid, porgandid, seller ja 3/4 sibulaviiludest. Segage läbi nii, et kõik köögiviljad oleksid õliga kaetud. Ülejäänud sibul asetage kõrvale.

3

Loputage kana ja patsutage paberrätikuga põhjalikult kuivaks. Maitsestage kana seest ja väljast rohkelt soola, musta pipra ja küüslaugupulbriga.

4

Asetage pool kogust margariini, ülejäänud 1/4 sibulaviile , sidruniviilud, 1 teelusikatäis hakitud küüslauku ja suured selleritükid kanaõõnsusse.

5

Valage õlitatud köögiviljad suurele malmpannile ning asetage kana nende peale. Hajutage ülejäänud margariinitükid, küüslauk ja rosmariin köögiviljade peale.

6

Röstige kana ja köögivilju eelsoojendatud ahjus umbes 1 tund ja 45 minutit, kuni kananahk on pruunistunud ja krõbe, köögiviljad pehmed ja kana kõige paksemasse ossa sisestatud kiirelt mõõdetav termomeeter näitab 75 kraadi.

7

Laske kanalihal enne köögiviljadega serveerimist 10 minutit puhata.

koostisained

 2 spl oliiviõli
 4 punast kartulit
 180 g porgandit
 2 varssellerit
 1 magus sibul
 1 terve kana
 maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
 maitse järgi küüslaugupulbrit
 110 g margariini
 1 suur sidrun (viilutatud)
 3 spl hakitud küüslauku
 3 rosmariinioksa

Juhised

1

Kuumutage ahi 200 kraadini.

2

Valage oliiviõli suurde kaussi, lisage sisse tükeldatud kartulid, porgandid, seller ja 3/4 sibulaviiludest. Segage läbi nii, et kõik köögiviljad oleksid õliga kaetud. Ülejäänud sibul asetage kõrvale.

3

Loputage kana ja patsutage paberrätikuga põhjalikult kuivaks. Maitsestage kana seest ja väljast rohkelt soola, musta pipra ja küüslaugupulbriga.

4

Asetage pool kogust margariini, ülejäänud 1/4 sibulaviile , sidruniviilud, 1 teelusikatäis hakitud küüslauku ja suured selleritükid kanaõõnsusse.

5

Valage õlitatud köögiviljad suurele malmpannile ning asetage kana nende peale. Hajutage ülejäänud margariinitükid, küüslauk ja rosmariin köögiviljade peale.

6

Röstige kana ja köögivilju eelsoojendatud ahjus umbes 1 tund ja 45 minutit, kuni kananahk on pruunistunud ja krõbe, köögiviljad pehmed ja kana kõige paksemasse ossa sisestatud kiirelt mõõdetav termomeeter näitab 75 kraadi.

7

Laske kanalihal enne köögiviljadega serveerimist 10 minutit puhata.

Krõbe sidruni-rosmariini ahjukana köögiviljadega