Parimad Retseptid logo

Pasta Cacio e Pepe (retsept)

Viimati uuendatud: 29/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

Pasta cacio e pepe retsept

Cacio e pepe tähendab itaalia keeles “juust ja pipar”. Ja sellest see maitsev pastaroog koosnebki, vaid neljast koostisosast: pasta, juust, pipar ning veidi võid.

Selles maitseküllases kuid ülilihtsas pastaroas kasutatakse Pecorino Romano juustu, mis on oma olemuselt kõva lambapiimajuust. Seega ei lähe seda palju vaja, et anda pastale tugev ja mõnus juustune maitse. Eriti hästi sobib selle juustuga kokku must pipar, andes pastale veidi vürtsikust.

Retsept näeb ette, et pastana kasutatakse Bucatini pastat, mis on sarnane spagettidele, kui veidi paksem. Kui Bucatini ei ole teile kättesaadav, asendage see julgelt spagettidega või oma lemmikpastaga.

Pasta cacio e pepe

See itaaliapärane Cacio e Pepe pasta sisaldab ainult 4 koostisosa! Ideaalne juustune pastaroog kiireteks argiõhtuteks.
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 606kcal

Koostisosad 

  • 220 g bucatini pastat või spagette
  • 2 spl võid
  • 50 g riivitud Pecorino Romano juustu
  • ½ tl musta pipart

Valmistamine

  1. Keetke pasta soolvees vastavalt pakendil toodud juhistele.
  2. Nõrutage pasta, jättes 150 ml pastavett eraldi alles.
  3. Valage pasta tagasi tühja potti ning kuumutage madalal kuumusel.
  4. Lisage juurde pastavesi ja või. Segage, kuni või on sulanud.
  5. Lisage juurde riivitud juust ning pipar. Segage läbi.
  6. Serveerige riivitud juustuga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 606kcalSüsivesikud: 83gValgud: 22gRasvad: 20gKüllastunud rasvhapped: 12gKolesterool: 56mgSool: 397mgPotassium: 277mgKiudained: 4gSugar: 3gA-Vitamiin: 456IUKaltsium: 295mgRaud: 2mgMagneesium: 70mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

Populaarsed retseptid: