Üks vaieldamatult parimaid ja litsamaid retsepte on see klassikaline rabarberikook, mis on seest mõnusalt pehme ja kaetud krõbeda purukattega. Suvel võite vabalt kasutada rabarberi asemel marju ja sügisel õunu.
Kuumutage ahi temperatuurile 175 kraadi. Määrige 24 cm koogivorm võiga (või kasutage vooderdamiseks küpsetuspaberit).
Koogi valmistamiseks segage suures kausis kokku munad ja hapukoor. Seejärel lisage sisse jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool ning segage hästi läbi.
Kallake sisse tükeldatud rabarber ning segage. Valage tainas ettevalmistatud vormi ning ajage lusikaga ühtlaselt laiali.
Purukatte valmistamiseks segage omavahel suhkur ja või keskmises kausis ühtlaseks. Seejärel lisage hulka jahu ning näppige sõrmede vahel kuniks segu on murenev.
Raputage segu koogile ning seejärel puistage peale kaneelisuhkrut.
Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit või seni, kuni keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks.
Laske koogil jahtuda, lõikage lahti ja serveerige koos vahukoore või jäätisega.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.