Arancini (retsept)

Viimati uuendatud: 09/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Arancini retsept

Arancini on populaarne Itaalia toit, mis oma olemuselt ei ole muud kui õlis küpsetatud risottopallid. Need maitsvad riisipallid sisaldavad valge veiniga valmistatud hõrku risottot koos herneste ja singiga. Eriti maitsev on nende sees sulav mozzarella juust, mis viib keele alla.

Arancini tähendab Itaalia keele otsetõlkes “väikesed apelsinid”, mida nad kuldseks praetult ka veidi meenutavad. Mõned retseptid näevad ette ka tomatikastme peitmist riisipalli sisse. Selles retseptis kaetakse riisipallid enne praadimist tavapärasesse jahu-muna-riivsai segusse, et anda neile maitsev ja krõbe koorik.

Arancini

Maitsvad ja krõbedad Arancini pallid on valmistatud valge veini risottost ning on keskelt mõnusalt juustused. Need Itaalia riisipallid sobivad suurepäraselt nii lõuna- kui ka õhtusöögiks.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 18 palli
Kalorid: 252kcal

Koostisosad 

  • 1 spl oliiviõli
  • 1 väike hakitud sibul
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • 200 g ümarateralist riisi või risotto riisi
  • 100 ml kuiva valget veini
  • 600 ml kanapuljongit
  • 70 g külmutatud herneid
  • 60 g tükeldatud sinki
  • 50 g parmesani riivjuustu
  • 2 suurt muna
  • 1 spl piima
  • 100 g mozzarella kuubikuid
  • 60 g nisujahu
  • 100 g riivsaia
  • 1 l õli praadimiseks
  • soola ja pipart maitsestamiseks

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 95 kraadini.
  2. Kuumutage pannil oliiviõli. Lisage juurde sibul ja küüslauk ning praadige, kuni sibul on pehme.
  3. Lisage juurde riis. Kuumutage, vaikselt segades, umbes 2 minutit.
  4. Lisage juurde valge vein. Kuumutage ja segage, kuni kogu vedelik on aurustunud.
  5. Lisage, pidevalt segades, hulka kuum kanapuljong (umbes 100 ml kaupa), lastes vedelikul aurustada enne iga uue portsu lisamist.
  6. Pärast kogu kanapuljongi sisse imendumist lisage juurde herned ja sink. Maitsestage soola ja pipraga.
  7. Eemaldage pann tulelt ning segage sisse parmesani juust. Eemaldage pann tulelt ning laske veidi jahtuda.
  8. Kloppige eraldi kausis lahti 1 muna. Lisage see risottole ja segage.
  9. Vispeldage ülejäänud munad koos piimaga. Asetage teise kaussi jahu. Kolmandasse kaussi valage riivsai.
  10. Rullige 2 spl risottot käte vahel palliks. Vajutage palli keskele 1 mozzarella kuubik ning vormige uuesti palliks.
  11. Kastke pall jahusse, seejärel muna-piima segusse ja lõpuks katke riivsaiaga.
  12. Kuumutage 1 liiter õli fritüüris või sügavas potis 175 kraadini.
  13. Küpsetage ettevalmistatud palle kuumas õlis, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Nõrutage pallid kätepaberil ning hoidke eelsoojendatud ahjus soojana.

Toitumisalane teave

Kalorid: 252kcalSüsivesikud: 19gValgud: 6gRasvad: 16gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 29mgSool: 247mgPotassium: 62mgKiudained: 1gSugar: 1gC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 99mgRaud: 1mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Riisiroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    252
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    16
    g
    25
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    3
    g
    19
    %
    Kolesterool
     
    29
    mg
    10
    %
    Sool
     
    247
    mg
    11
    %
    Potassium
     
    62
    mg
    2
    %
    Süsivesikud
     
    19
    g
    6
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    1
    g
    1
    %
    Valgud
     
    6
    g
    12
    %
    C-Vitamiin
     
    2
    mg
    2
    %
    Kaltsium
     
    99
    mg
    10
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.