Arancini on populaarne Itaalia toit, mis oma olemuselt ei ole muud kui õlis küpsetatud risottopallid. Need maitsvad riisipallid sisaldavad valge veiniga valmistatud hõrku risottot koos herneste ja singiga. Eriti maitsev on nende sees sulav mozzarella juust, mis viib keele alla.
Arancini tähendab Itaalia keele otsetõlkes “väikesed apelsinid”, mida nad kuldseks praetult ka veidi meenutavad. Mõned retseptid näevad ette ka tomatikastme peitmist riisipalli sisse. Selles retseptis kaetakse riisipallid enne praadimist tavapärasesse jahu-muna-riivsai segusse, et anda neile maitsev ja krõbe koorik.
Arancini
Maitsvad ja krõbedad Arancini pallid on valmistatud valge veini risottost ning on keskelt mõnusalt juustused. Need Itaalia riisipallid sobivad suurepäraselt nii lõuna- kui ka õhtusöögiks.
Kuumutage pannil oliiviõli. Lisage juurde sibul ja küüslauk ning praadige, kuni sibul on pehme.
Lisage juurde riis. Kuumutage, vaikselt segades, umbes 2 minutit.
Lisage juurde valge vein. Kuumutage ja segage, kuni kogu vedelik on aurustunud.
Lisage, pidevalt segades, hulka kuum kanapuljong (umbes 100 ml kaupa), lastes vedelikul aurustada enne iga uue portsu lisamist.
Pärast kogu kanapuljongi sisse imendumist lisage juurde herned ja sink. Maitsestage soola ja pipraga.
Eemaldage pann tulelt ning segage sisse parmesani juust. Eemaldage pann tulelt ning laske veidi jahtuda.
Kloppige eraldi kausis lahti 1 muna. Lisage see risottole ja segage.
Vispeldage ülejäänud munad koos piimaga. Asetage teise kaussi jahu. Kolmandasse kaussi valage riivsai.
Rullige 2 spl risottot käte vahel palliks. Vajutage palli keskele 1 mozzarella kuubik ning vormige uuesti palliks.
Kastke pall jahusse, seejärel muna-piima segusse ja lõpuks katke riivsaiaga.
Kuumutage 1 liiter õli fritüüris või sügavas potis 175 kraadini.
Küpsetage ettevalmistatud palle kuumas õlis, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Nõrutage pallid kätepaberil ning hoidke eelsoojendatud ahjus soojana.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Küpsiste nõusoleku haldamine
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.